Arjen upeaa designia: 365 on kutova kello!

Saksalaissuunnittelija Siren Elise Wilhelmsenin suunnittelema 365 Knitting Clock kutoo eteenpäin kulkiessaan putkineuletta tehden ajan kulun käsin kosketeltavaksi.

Kutova kello on suunnittelija Siren Elise Wilhelmsenin upea oivallus, joka on kerännyt jo useita alan palkintoja.

– 365 on kello, joka näyttää ajan kulun kolmiulotteisessa muodossa ja tekee abstraktista asiasta näkyvää. Numeroiden sijaan kutova kelloni tekee ajan kulumisen konkreettiseksi, kellon suunnittelija Siren Elise Wilhelmsen kertoo.

Vuodessa kello kutoo kaksi metriä valmista neuletta, joten liiallisesta nopeudesta sitä ei voi syyttää. Jos mielii joululahjaksi kaulahuivia, on sen kutominen aloitettava jo tammikuussa.

Wilhelmsenin lähipiirikään ei ole liikoja hyötynyt naisen keskinnöstä.

– Annoin poikaystävälleni kerran kolmen kuukauden aikana syntyneen neuleen, jota hän käyttää kaulurina, mutta tällä hetkellä kaikki valmiiksi saadut tuotteet ovat esittelymateriaalia, Wilhelmsen kertoo.

Vaikka 365-kellolla olisi varmasti ostajia, se ei ole vielä markkinoilla vaan ainoastaan näyttelytarkoitukseen valmistettu tuote. Tulevaisuudessa Wilhelmsen toivoo kuitenkin saavansa kutovan kellon myös tavallisten kuluttajien käyttöön.

Kuvat: Siren Elise Wilhelmsen

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat