Mainos

Ärhäkkä myrsky tulossa - täällä tuuli on kaikkein vaarallisinta

Tuuli voi yltää tänään myrskylukemiin lännessä Selkämerellä. Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisen voimakkaasta tuulesta Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Ärhäkkä matalapaine on ylittämässä Suomea. Ilmatieteen laitos on antanut Selkämerelle Vaasa-Pori-linjan edustalle myrskyvaroituksen. Maa-alueilla varoitetaan vaarallisen voimakkaasta tuulesta päivällä Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Lounaistuuli voi olla puuskissa 20 m/s.

– Rajuimmat puuskat tulevat iltapäivän ja alkuillan aikana. Paikalliset tuulituhot ovat mahdollisia, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Illalla matalapaineen keskus siirtyy rannikkoa pitkin koilliseen ja tuuletkin siirtyvät idemmäksi Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon. Myrskypuuskia ei kuitenkaan ole näillä alueilla luvassa.

Tuuli on voimakasta Selkämeren lisäksi muillakin merialueilla. Myös sisävesillä liikkuvia varoitetaan tuulesta maan etelä- ja keskiosassa.

Sateet ovat paikoin runsaita. Eniten sataa lännessä ja maan keskivaiheilla. Sadealueen pohjoisreunassa sade muuttuu iltapäivän aikana rännäksi ja lumeksi Etelä- ja Keski-Lapissa, missä ajokeli voi olla erittäin huono. Huonoa ajokeliä ennustetaan myös Pohjois-Lappiin ja paikoin Pohjois-Pohjanmaalle.

Sateen etenemistä ja olomuotoa voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta, tuulia merisäästä ja kelitietoja tiesäästä.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.