Mainos

Aravirta kaipaa Leijonilta tunteen paloa: "Olemme himpun verran altavastaajia"

3:18

Leijonien lyhyt valmistautumisaika ja tunnelatauksen löytäminen Kanada-otteluun ovat merkittävässä roolissa olympialaisten puolivälierän alla, toteaa kokenut jääkiekkovalmentaja Hannu Aravirta.

Suomi selviytyi miesten olympiakiekossa kovasta paikasta 5-2-voittoon, kun 3-0-johto kisaisäntä Etelä-Koreaa vastaan muuttui maalin peliksi toisessa erässä. Seuraavaksi vastaan tulee Kanada, joka on saanut valmistautua otteluun kahdella välipäivällä.

Aravirta kaipaisi nyt jäälle kunnon pudotuspelihenkeä.

– Tunnetta saisi olla vähän enemmän. Peli on huomattavasti paremmalla mallilla kuin viime vuonna (MM-kisoissa), mutta odottaisin sellaista leimahdusta. Kaikille on varmasti jo selvää, että millainen pelisysteemi on, Aravirta sanoo.

– Uskon, että se löytyy aika automaattisesti tuohon otteluun. Vastus ei ole missään nimessä ylivoimainen, mutta olemme ihan himpun verran altavastaajana ja se sytyttää parhaiten joukkuetta.

Kanada tuo ilman NHL-pelaajia kisattaviin olympialaisiin kokeneen miehistön, jonka keski-ikä on peräti 30 vuotta. Joukkueessa on kahdeksan hyökkääjää, joilla on tilillään yli 200 NHL-ottelua, neljällä heistä myös yli 100 maalia (Derek Roy, Chris Kelly, Rene Bourque ja Mason Raymond).

Olympialaiset ovat Kanadassakin iso asia, joten joukkueenjohto on valmistautunut lähtökohdista huolimatta kisoihin äärimmäisen hyvin. Pelaajia on tarkkailtu ja joukkue on koottu hartaudella, minkä lisäksi yhteisiä kokemuksia on kertynyt pitkin kautta pelatuista harjoitusturnauksista.

Ylivoima toimii, mutta kaikki eivät ole vieläkään mukana

Etelä-Koreaa vastaan Suomi iski jälleen kolme ylivoimamaalia. 19 ylivoimasta on seurannut jo kahdeksan osumaa, mikä tekee Leijonista turnauksen toiseksi parhaan yv-joukkueen – valitettavasti Kanada on tämän tilaston ykkönen viidellä maalilla 11 ylivoimasta.

Aravirta totesi jo ennen Korea-ottelua, että vastustajan saaminen jäähyboksiin on avain kamppailun kääntämiseen, mutta toisaalta tasakentällisin Suomella oli yllättäviä maalinteko-ongelmia selvästi heikompaa joukkuetta vastaan.

– Muistan omaltakin uraltani, että hyvin usein tällaiset lähtökohdat kääntyivät niin, että kun jaksetaan roikkua kiekossa kiinni, kaveri alkaa ottaa jäähyjä. Nytkin kolme ylivoimamaalia – se oli aivan perinteinen kaava, vaikkei kuitenkaan pysytty kiekossa niin paljon kuin olisi voitu, Aravirta puntaroi.

Eeli Tolvanen syötti jälleen kolme osumaa ja Petri Kontiola teki kaksi. Ykkösnyrkki ainakin toimii, mikä on kaksijakoinen lähtökohta.

– Me olemme pikkuisen liikaa ylivoiman – ja nimenomaan ykkösylivoiman varassa, Aravirta sanoo.

– Se on kuitenkin hemmetin hyvä lähtökohta, että se toimii. Se on pelote vastustajalle ja selkänoja itselle .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.