Apua arjen vaivoihin omalta takapihalta

Luonnon oma apteekki on brittiläinen hyvinvointi- ja puutarhaohjelma, joka pureutuu luonnon tarjoamiin hoitokeinoihin.

Jokapäiväisen elämämme kasvit, yritit ja hedelmät saattavat tarjota yllättävän ja nopean helpotuksen arjen kolotuksiin ja kropan pikku vaivoihin. Kasvitieteilijä James Wongin luotsaama ohjelma antaa neuvoja luonnonmukaisista hoitomuodoista ja kasvien hyödyntämisestä itsehoitolääkkeinä.

Wong haluaa muuttaa yleisiä mielikuvia ympärillämme kasvavista kasveista. Suuri osa päivittäisistä lääkkeistä ja ravintolisistä on itse asiassa itse valmistettavissa - samalla rahaa säästäen. Pienten vaivojen hoito luonnon omin keinoin on helppoa, halpaa ja hauskaa.

Samalla on hyvin tärkeää tietää mitä ja miten luonnontuotteita tulee käyttää. Todistaakseen lääkekasviensa terveyttä lisäävän vaikutuksen Wong testaa ne kyseenomaisista vaivoista kärsivillä katsojillaan. Mies myös kertoo luonnontuotteiden mahdollisista haittapuolista ja turvallisuusriskeistä - samalla painottaen, että ennen itsehoidon aloittamista on äärimmäisen tärkeää hakeutua ammattilääkärin tarkastettavaksi.

AVA esittää keväällä 2011 sarjan molemmat tuotantokaudet. Ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa tutustutaan vieraampiin ruokakasveihin ja valmistetaan voiteita ja rohtoja niin hedelmistä, kukista kuin yrteistäkin. Toisella tuotantokaudella keskitytään myös kasvien kykyyn hoitaa kropan kosmeettisia vaivoja ja annetaan kauneusvinkkejä, joilla näyttää ja tuntea olonsa uudistuneeksi.

Apua muun muassa unettomuuteen, flunssaan ja kuivaan ihoon antaa Luonnon oma apteekki - AVAlla 15.3.2011 alkaen tiistaisin klo 19.30.

AVA

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja