Oikaisu: Apu-lehti ei lakkaa, vaikka toimittajat saisivatkin kenkää

1:14
MTV:n tiedot: Apu-lehden vakituiset toimittajat irtisanoutuvat tai irtisanotaan.

Apu-lehden taru ei ole loppu, vaikka lehden vakituiset toimittajat saisivatkin lähtöpassit.

MTV Uutiset kertoi aiemmin omiin lähteisiinsä nojaten, että A-lehtien yt-neuvotteluiden tuloksena kaikki Apu-lehden nykyiset vakituiset toimittajat saavat lähtöpassit. Toimittajat irtisanoutuvat itse eropaketin kera tai heidät irtisanotaan.

A-lehtien toimitusjohtaja Kaisa Ala-Laurila ei ota kantaa yt-neuvotteluiden kulkuun tai lopputulokseen, sillä ne ovat edelleen kesken. Hän kuitenkin haluaa korostaa, ettei Apu-lehden toimitusta olla lakkauttamassa irtisanomisuutisoinnista huolimatta.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kerrottiin keskiviikkona virheellisesti, että lehti oltaisiin lopettamassa. Virhe perustui väärinymmärrykseen.

– Toisin kuin Viiden jälkeen -ohjelma uutisoi aiemmin, Apu-lehden toimitus ei lakkaa. A-lehtien ajankohtaistoimitus, johon Apu-lehtikin kuuluu, on iso toimitus, jossa työskentelee parikymmentä journalistia. Apu on A-lehtien isoin tuote ja Suomen suurin viikkolehti, jonka lukijamäärä on kasvussa (uusin KMT, yli 300 000 lukijaa). 

OIKAISU 28.10.2020 kello 10.30: Artikkelia on oikaistu toimitusjohtajan kommentin ja otsikon osalta. Aiemmasta muotoilusta sai sen käsityksen, että irtisanomisilla ja toimitusjohtajan kommenteilla lehden tulevaisuuden laadusta olisi yhteys. Näin ei ole, vaan toimitusjohtaja painottaa kommentissaan Apu-lehden näkymiä lukijamäärien valossa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja