Applen uutuutta jonotetaan jo - jonottamalla voi tienata myös rahaa

Applen odotetaan julkistavan uusi puhelin, iPhone 6, huomenna.

Puhelimen uskotaan tulevan myyntiin 19. syyskuuta, mutta aktiivisimmat iPhone-fanit ovat jo leiriytyneet Applen lippulaiva-liikeen eteen New Yorkin Manhattanille.

Ensimmäiset saapuivat paikalle jo viimeinen päivä elokuuta.

- Olimme serkkuni kanssa ensimmäisenä jonossa. Kaksi missisipiläistä tuli meidän jälkeen ja he tarjosivat meille 2500 dollarilla (n. 1900 eurolla), jos siirrymme taaksepäin. Saimme kumpikin siirtymisestä 960 euroa, newyorkilainen Brian Ceballo kertoo.

Applen Central Parkin kulmassa sijaitsevan lippulaiva-liikkeen edustalle on leiriytynyt parisenkymmentä ihmistä ja se on Ceballon mukaan enemmän kuin koskaan ennen.

- Olen tehnyt tätä serkkuni kanssa ennenkin. Näin aikaisessa vaiheessa ei ole ollut näin paljoa ihmisiä ennen, Ceballo sanoo.

Yksi jonossa on Hongkongista asti.

- Saavuin tänne suoraan JFK:n lentoasemalta 4. syyskuuta. Hongkongissa iPhone 6:sta odotetaan paljon. Sen uskotaan olevan uuden sukupolven puhelin, joka muuttaa myös Applea yhtiönä, hongkongilainen Eduardo Campus kertoo.

Jonottajat joutuvat istumaan aurinkotuoleillaan vielä pitkään, sillä puhelimien odotetaan tulevan myyntiin vajaan kahden viikon kuluttua. Eniten jonottavat odottavat puhelimen näytön ennustettua suurta kokoa.

- Jonottamisesta selviää, kun on tarpeeksi vaatteita mukana. Sen lisäksi täytyy olla ainakin tuoli tai makuualusta, makuupussi ja sateenvarjo sateen ja auringon varalle. Vessaan pääsemme Apple-liikkeeseen 24 tuntia vuorokaudessa, Ceballo kertoo.

Osa on tullut jonoon mainostamaan omia tuotteitaan, kuten tulevaan iPhone6:een ladattavia lisäosia.

Vaikka New Yorkin syyskuun lämmössä on satanut välillä kovastikin vettä, kukaan ei aio luovuttaa.

- Parin viikon päästä olen todella väsynyt, mutta onnellinen. Ja minulla on myös uusi puhelin, Campus kertoo hymyillen. 

Lue myös:

    Uusimmat