Applelta ei yllätystä: Tämä on uutuustabletin kiinnostavin ominaisuus

Apple on juuri päättänyt tilaisuutensa Cupertinossa Kaliforniassa. Tilaisuuden yksi kohokohdista oli uuden iPad Pron lanseeraus. Kyseessä on 9,7-tuumaisella näytöllä varustettu, viime vuonna esitellyn 12-tuumaisen iPad Pron pikkuveli. Tilaisuus ei yllättänyt, sillä uutiset olivat täsmälleen sitä mitä etukäteen odotettiin.

Apple toivoo uudesta iPadista pc-työaseman korvaajaa. Tehojensa puolesta tabletin pitäisi tähän pystyä. Eri asia on, miten toive otetaan vastaan. IPad Pro kilpailee työkäyttäjien rahoista Microsoftin Surface Pron kanssa. Prosessoritehoa uudesta iPad Prosta löytyy, sillä siinä käytetään samaa A9X-prosessoria kuin isommassa Prossa.

Apple on uudistanut iPadiaan tasolle, josta on vaikea parantaa. Yksi kiinnostavimmista uudistuksista on laitteen True Tone -näyttö, jonka tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä. True Tone -tekniikka mittaa ympäristön kirkkautta ja värilämpötilaa. Applen mukaan näyttö on 25 prosenttia kirkkaampi kuin iPad Air 2:ssa.

Näppäimistössä ei ääkkösiä?

Näyttöä voi käyttää isomman Pron tavoin Apple Pencil -kosketuskynällä ja siihen saa Applen uusimman Smart Keyboard -mobiilinäppäimistön. Isomman Pro-tabletin näppäimistöstä ei ole vielä tehty versiota, jossa olisi painikkeet ääkkösille. Tämä vaikeuttaa laitteen käyttöä, ainakin Applen omalla näppäimistöllä. Nähtäväksi jää, tulevatko ääkköset pienempään näppäimistöversioon.

Hyvä uutinen on se, että Apple tuo uuden iPad Pron myyntiin isolla 256 gigatavun tallennusmuistilla. Kyseessä on malliston kallein versio.

Uuden Pron kameralla voi kuvata 4K-videota. Etukamerassa on iPhone 6S:n tavoin retina flash -toiminto, joka väläyttää näyttöä kirkkaasti kerran parantaen selfie-kuvan laatua.

Lue myös:

    Uusimmat