Mainos

Apple patentoi taipuvalla näytöllä varustetun laitteen – uudenlainen iPhone jo kehityksessä

Taipuvista älypuhelimista odotetaan yhtä mahdollista seuraavaa suurta muutosta älypuhelinten designissa. Taittuvia puhelimia kehittävät tahoillaan varmasti kaikki alan suuret nimet, niin myös Apple, jonka patentti asiaan liittyen on nyt tullut julki.

Aiemmat huhut ovat kertoneet Applen aloittaneen taipuvanäyttöisen iPhonen kehitystyön yhteistyössä LG Displayn kanssa. LG Displayn kerrottiin kehittävän Applelle taipuvaa OLED-näyttöä, jota voitaisiin käyttää tulevaisuuden iPhone-mallissa. Lisäksi sisaryritys LG Innotek kehittää myös taipuvaa piirilevyä. Kovin nopeasti taipuisaa iPhonea ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä paneelituotannon kerrotaan suunnitellusti alkavan vasta vuonna 2020.

Ennen varsinaisella taipuvalla näytöllä varustettuja älypuhelimia voivat yleistyä taittuvat mallit kahdella vielä erillisellä näytöllä. ZTE julkisti jo hiljattain tällaisen Axon M -laitteen, ja myös Samsungilta odotetaan vihdoin Galaxy X -julkistusta ensi vuoden aikana. Myös lukuisten muiden valmistajien on huhuttu valmistelevan vastaavia laitteita.

Applen patentti kuvailee laitetta, jossa näyttö kattaa laitteen reunasta reunaan. Näytön laitetta taitettaessa taipuva osa sijaitsisi keskellä, ja sen rinnalla puoliskoina voisivat olla tavanomaiset tasaiset näytöt.

Jo käytössä olevan OLEDin ohella patentti mainitsee myös kehityksessä olevan, ja ensimmäisenä Apple-tuotteista Apple Watchiin odotettavan MicroLED-tekniikan potentiaalisena näyttöpaneeliteknologiana taipuvaan laitteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.