Mainos

Apple lisäämässä ennennäkemättömän tekoälyn uuteen iPhoneen

Teknologiayhtiö Apple järjestää tänään lehdistötilaisuuden, jossa se julkistaa uuden iPhonen.

Uuden laitteen lisäksi blogosfääri kuohuu tiedoista, joiden mukaan Apple julkistaisi samalla uuden, mullistavan puheentunnistusteknologian nimeltään Assistentti.

Tehokkaan puheentunnistuksen avulla puhelimen kaikkia toimintoja voisi hoitaa vain puhumalla sille. Puhelin voisi esimerkiksi translitteroida sinne puhutun muistion suoraan muokattavaksi tekstiksi. Autossa puhelimelta voisi puhuen kysyä ajo-ohjeita. Tehokkaasti, nopeasti ja varmasti toimivan puheentunnistuksen sovelluksilla ei juuri olisi rajoja.

Uusi puheentunnistustekoäly perustuu Applen puolitoista vuotta sitten ostaman Siri-yrityksen kehittämään teknologiaan. Huhujen mukaan Apple maksoi teknologiasta yli 200 miljoonaa dollaria. Tekoäly tullee toimimaan vain uudella iPhonella, sillä se vaatii puhelimen prosessorilta paljon.

9to5mac-sivuston haastattelussa Sirin perustajajäsen Norman Winarsky väittää Applen julkistuksen olevan uraauurtava hetki tehokkaan tekoälyn tuomisessa massoille.

– Menisin jopa niin pitkälle, että sanoisin sen olevan maailmaa muuttava tapahtuma.

Tällä hetkellä harva jaksaa puuhastella Google Voicen tai muiden puheentunnistusteknologioiden kanssa. Ne ovat selvästi keskeneräisiä.

Siri oli Winarskyn mukaan monta askelta edellä muita puheentunnistusohjelmia ainakin pari vuotta sitten. Hän ei joko tiedä tai ei voi kertoa, mitä Apple on sille sen jälkeen tehnyt.

– Jos huhut pitävät paikkansa, Apple antaa miljoonille ihmisille mahdollisuuden käyttää koneita luonnollisella kielellä.

Applen filosofia on aina ollut, että tietokoneen käytön pitää olla intuitiivista. Steve Jobs sanoi kerran, että tietokoneen tulee olla ihmismielelle sitä, mitä polkupyörä on ruumiille.

(MTV3)

Esimerkkivideo siitä, miten Assistentti todennäköisesti toimii:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.