Apple-käyttäjät, huomio! Tärkeä iOS-päivitys tehtävä heti

Apple on vastikään julkaissut tärkeän päivityksen, joka korjaa käyttöjärjestelmän kolme haavoittuvuutta.

Tuoreen päivityksen kerrotaan olevan ”tärkeä turvallisuuspäivitys”, joka suojaa käyttäjät paraikaa aktiiviselta haittaohjelmalta.

Kyseinen haittaohjelma voi lukea käyttäjän tekstiviestit ja sähköpostit, tallentaa puhelut, paikallistaa käyttäjän sijainnin sekä asettaa puhelimen kameran ja mikrofonin päälle. Haittaohjelma koskee myös WhatsAppin kautta tapahtuvaa liikennettä.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuva saa puhelimeensa tekstiviestin, jonka linkkiä klikkaamalla ojentaa käytännössä puhelimensa kolmannen osapuolen käyttöön.

Tietoturvayhtiö Lookout sekä Toronton yliopiston Citizen Lab löysivät tietoturva-aukon, joka käsittää yhteensä kolme nollapäivähaavoittuvuutta. Uhkaa kutsutaan myös nimellä Trident.

Oman laitteen päivittämisen tarpeen näet puhelimen asetusten kohdasta Yleiset. Valitse sen jälkeen Tietoja ja tarkista kohdasta Versio, mikä sinulla on käytössäsi. Jos versio on 9.3.5, on puhelimesi päivitetty. Muutoin laitteesi vaatii päivityksen. Päivityksen voi tehdä asetusten kohdasta Ohjelmiston päivitys.


Joko hallitset nämä iPhonen kuulokeniksit?



Lue myös:

    Uusimmat