Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Appelsiini-suklaakohokas 5.12.2001

Julkaistu 04.12.2001 17:02

Toim. Kati Nappa

Appelsiini-suklaakohokas (4-6 annosvuokaa)


1 appelsiini
1 rkl Maizena -jauhoja
1 keltuainen
vajaa 1 dl sokeria
3 valkuaista
4-8 palaa tummaa suklaata
(n. 1 rkl sitruslikööriä esim. Cointreauta)

1. Kytke uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pikkuvuoat (voi käyttää myös suorareunaisia kahvikuppeja, jotka kestävät uuninlämmön). Sokeroi vuoat, mutta se ei ole välttämätöntä. Nosta vuoat uunipellille.
2. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Purista 1 dl mehua.
3. Kaada mehu paksupohjaiseen pinnoitettuun kasariin, vatkaa joukkoon Maizena, keltuainen ja vajaa ½ dl sokeria. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmässä vedessä. Lisää joukkoon kuoriraaste ja halutessasi likööri.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vähitellen vajaa ½ dl sokeria.Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiinteää ja sileää.
5. Sekoita ensin osa vaahdosta jäähtyneen kiiselin joukkoon ja sen jälkeen loput varovasti nostellen.
6. Lusikoi osa vaahdosta vuokiin, lisää suklaapalat ja jaa loput vaahdosta.
7. Vedä kohokkaiden pinta tasaiseksi ja puhdista reunat, jotta kohokkaat nousevat kauniisti.
8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 12 min. Älä avaa luukkua kypsymisen aikana.
9. Tarjoa kohokkaat heti. Muista että ruokailijat odottavat kohokasta ei koskaan toistapäin.

Lisää aiheesta:

Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpiNeljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummiaKohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia