Apocalyptica palkittiin vuoden positiivisimpana

Suomen positiivisimman henkilön tunnustuspalkinto on myönnetty tänä vuonna sellokvartetti Apocalyptican jäsenille. Sellohevillä maineeseen nousseessa yhtyeessä soittavat Eicca Toppinen, Max Lilja, Perttu Kivilaakso ja Paavo Lötjönen.

Valinnan julkisti torstaina Varkauden kaupungin asettama toimikunta. Vuoden positiivisimmaksi valittiin nyt ensi kertaa henkilöryhmittymä. Apocalyptica on kahdeksas kunnianimen saaja. Valintakriteerien mukaan tunnustus voidaan myöntää suomalaiselle tai Suomessa pysyvästi asuvalle henkilölle tai henkilöryhmittymälle, joka omaa positiivisen yleisasenteen ja valoisan luonteen. Lisäksi hän on rohkea, rakentava ja kriittinenkin tekemisissään. Sitkeydellään ja pyrkimyksillään hän on esimerkkinä muille.

Lisäksi tunnustuksen saajan tulee olla aikaansaaja, joka tunnustetaan yhteiskunnan eri toimialoilla mutta joka ei unohda positiivista huumoria.

Tunnustus luovutettiin torstaina Varkaudessa. Tilaisuuteen osallistui myös Varkaudessa maakuntamatkalla ollut tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Palkintojuhlassa Apocalyptica esitti posetiividueton säestyksellä tilaisuutta varten räätälöidyn J.S. Bachin teoksen.

Metallicalla maineeseen

Neljän sellonsoiton opiskelijan perustama Apocalyptica näki päivänvalon 1993. Nelikon tavoitteena oli etsiä sellosta uusia ulottuvuuksia, ja tie vei heavymusiikin maailmaan. Yhtye julkaisi 1996 ensimmäisen levynsä, jolla se soitti maailmankuulun heavymetal-yhtyeen Metallican kappaleita. Levy myi maailmanlaajuisesti yli 500000 kopiota ja avasi tien kiertue-elämään eri puolilla maailmaa.

Vuosien varrella Apocalyptica on ryhtynyt levyttämään yhä enemmän omaa materiaalia. Idea vuoden positiivisimman henkilön valitsemisesta syntyi Varkaudessa Suomen 75-vuotisjuhlan kunniaksi. Aiemmat valitut ovat valtiosihteeri Martti Ahtisaari, kapellimestari Esa-Pekka Salonen, johtaja Sari Baldauf, toimittaja Mirja Pyykkö, pääministeri Paavo Lipponen, emeritus arkkipiispa John Vikström sekä laulajatar Soile Isokoski.

Lue myös:

    Uusimmat