Antti Tuisku avautuu yli kymmenen vuoden takaisesta ajasta, joka pakotti hänet tekemään merkittävän päätöksen: "Huomasi, ettei ihmisiä käy keikoilla"

Antti Tuisku on opiskellut itsensä ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi – kertoo, millaisia töitä on sen tiimoilta jo tehnyt 2:28
Antti Tuisku on opiskellut itsensä ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi – kertoo, millaisia töitä on sen tiimoilta jo tehnyt

Antti Tuisku lopettaa pian uransa muusikkona.

Poptähti Antti Tuisku, 39, valmistautuu päättämään uransa muusikkona. Tuisku nähdään lavalla viimeistä kertaa Ruisrockissa lauantaina 8. heinäkuuta, jonka jälkeen hän vetäytyy artistiuraltaan. 

Tuisku vieraili Huomenta Suomen  sohvilla muistelemassa kaksikymmentä vuotta kestäneen urataivaltaan perjantaina 16. kesäkuuta. Hän nousi koko Suomen tietoisuuteen vuonna 2003 osallistuttuaan Idols-laulukilpailuun 19-vuotiaana, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Sittemmin hänestä tuli yksi Suomen menestyneimmistä popartisteista. 

Vaikka Tuisku ei tuolloin rovaniemeläisen Siwan kassalta ponnistaessaan osannut kuvitella, mitä tuleman pitäisi, on hänellä kertomansa mukaan palanut aina vahva sisäinen liekki ja tahtotila siitä, mitä haluaa tehdä ja mitö kohti hän haluaa mennä.

Tuiskun mukaan hänen mukanaan on kuitenkin kulkenut aina hyvin vahvana myös ajatus siitä, että hänen olisi kuitenkin täytynyt kovasti "todistella muille omaa paikkaansa". 

Suurimpina saavutuksinaan Tuisku ei pidä esimerkiksi suurkeikkoja Helsingin Olympiastadionilla tai menestyksekästä levymyyntiä. 

– Se, mitä vien tästä kaikesta erityisesti mukanani, on esimerkiksi kaikki ne suvantovaiheet, missä on jouduttu mittaamaan sitä, että haluanko tehdä tätä. Ja jos haluan, niin kuinka paljon. 

Tuisku kertoi, ettei esimerkiksi koskaan unohda vuosia 2008-2009, kun hän eli todella haastavaa aikaa muusikkona. 

– Kun huomasi, ettei ihmisiä käy keikoilla ja olet aika isolla pensselillä maalaillut: ostanut ensiasunnon, ottanut isot pankkilainat ja ymmärrät, ettei olekaan varaa lyhentää niitä lainoja, ja joudut laittamaan kämpän vuokralle. 

Tuolloin Tuiskun mukaan todella testattiin sitä, kuinka kovasti ja millainen artisti hän lopulta haluaa olla. 

– Ja samaan aikaan sinulle tarjotaan muita duuneja, rahakkaita sellaisia, ja joudut tekemään sen päätöksen, että mitä minulle tarkoittaa se, että olen artisti. Ja minulle se silloin tarkoitti, että olen ikään kuin valmis luopumaan kaikesta ja kehittämään tätä osa-aluetta itsessäni. 

Antti Tuisku on nykyään myös ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, ja kertoo yllä olevalla videolla, mitä se hänen osaltaan tulevaisuudessa tarkoittaa. Alla erikoishaastattelu kokonaisuudessaan. 

Antti Tuiskun jäähyväiset - mitä viimeisen levyn jälkeen? 16:46

Lue myös:

    Uusimmat