Mainos

Panama-paljastukset kiivastuttivat Nordean asiakkaat – "Moraali ei kuulu näemmä sanavarastoonne"

2:15

Panama-asiakirjoista paljastuneet ruotsalaispankki Nordean veroyhtiöjärjestelyt ovat aiheuttaneet suuttumusta niin Suomessa kuin Ruotsissa.

Aftonbladetin mukaan useat ruotsalaiset uhkaavat lähteä pankista paljastusten takia. Lehti siteeraa Nordean ruotsalaisia Facebook-sivuja.

– Menen sulkemaan tilini huomenna. Liiketoimintamoraali ja moraali eivät kuulu näemmä sanavarastoonne, kirjoitti eräs ruotsalainen.

Kansainvälisen Panama-asiakirjojen vuodon takia Nordea on joutunut useiden muiden yritysten tavoin kohun keskiöön veroparatiisikytköksistä. Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Ohjelman mukaan aineistossa on satoja suomalaisnimiä.   

Myös Nordean Suomen Facebook-sivuilla keskustelu on vilkasta Panama-vuotoihin liittyen. Nordea julkaisi ensimmäisen tiedotteen Panama-vuodoista eilen ja tiedotetta kritisoitiin ala-arvoiseksi ja hätäiseksi. Tiedote oli Screenshot-kuva Word-tiedostosta.

– Sisällöstä en ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta tämän kommenttinne ulkoasu on kyllä niin tökerö, etten ole ennen nähnyt moista. Ei kyllä herätä yhtään luottamusta, yksi Nordean Facebook-sivuilla käynyt kommentoi tiedotetta.

Myös useat suomalaiset ilmoittivat Nordean Facebook-sivuilla vaihtavansa pankkia.

– Mun rahat siirtyy toiseen pankkiin. Oispa tiennyt aiemmin millaista laitosta on tullut tuettua, eräs kirjoitti.

– Kannattaa vaan vaihtaa pankkia..Tiiä vaan löytyyks sellasta mikä ei kierrä veroja, pohti toinen.

Nordea pahoitteli Suomessa tänään sitä, ettei se ole ottanut jo aikaisemmin käyttöön menettelytapoja, joilla autetaan asiakkaita maksamaan tarvittavat verot. Nordea kommentoi Panaman veroparatiisisotkua tiedotteessaan eilen ja uudestaan tänään. 

Suomalaiset olivat tuohtuneita etenkin siitä, että Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju on ollut julkisuudessa esillä talouskysymyksissä ja nyt pankki on paljastunut asiakirjojen mukaan veroparatiisiyhtiöiden perustajaksi.

– Seuraavan kerran kun Nordean Kangasharju tulee telkkariin paasaamaan leikkaustarpeista niin voi kyllä kysyä että miten se kehtaa, eräs kirjoittaa.

Ruotsissa ruotsalainen Nordea on samanlaisen kohun kohteena kuin Suomessakin.

– Haluan vain onnitella teitä tekemisistänne. Odotan innolla vyörymäistä asiakaskatoa, joka teitä kohtaa, kirjoitti eräs ruotsalainen Nordean Facebook-sivuille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.