Rinne MTV:lle: Eriarvoistumiseen liittyvät kysymykset pöydällä kokoomuksen kanssa – "Täsmälleen tiesin ne kohdat, joissa on näkemyseroja"

Antti Rinteen ja kokoomuksen neuvottelut venyivät huomiselle 3:45

Hallitustunnusteluja vetävä Antti Rinne (sd.) sanoo MTV Uutisille, että suomalaisten eriarvoistumiseen liittyvät kysymykset ovat olleet pöydällä kokoomuksen kanssa useamman tunnin mittaisissa keskusteluissa.

– Kysymys on siitä, miten eriarvoisuutta aiheuttaneet asiat saadaan korjattua suomalaisessa yhteiskunnassa. Miten voidaan satsata tulevaisuusinvestointeihin, koulutukseen ja perhevapaajärjestelmään, miten luodaan reiluja työelämän pelisääntöjä ja miten ilmastonmuutosta torjutaan yhdessä, Rinne listaa keskeisimpiä kysymyksiä.

Rinne kertoi aiemmin, että hallitustunnusteluita kokoomuksen kanssa venyttävät talous- ja työelämäpolitiikkaan liittyvät seikat. Puolueet keskeyttivät keskustelut tältä päivältä yhdeksän jälkeen illalla, ja neuvottelujen on tarkoitus jatkua huomenna aamulla.

Rinne kuvailee kokoomuksen kanssa käytyä keskustelua haastavaksi.

Rinne on hallitustunnustelijana tavannut kaikkien puolueiden johtoa kahden kesken. Rinne on lausunut julki, että SDP on pyrkinyt selvittämään, minkä suurempien puolueiden kanssa se voisi lähteä muodostamaan hallitusta.

Rinne: Ei voi vetää vielä johtopäätöksiä

Kokoomuksen kanssa neuvottelut venyivät useamman tunnin mittaisiksi. Rinne kuitenkin kiistää, että tästä voitaisiin päätellä vielä jotain varmaa hallituspohjasta.

Rinne kuvailee hallitustunnustelujen sujuneen ennakoidusti.

– Täsmälleen tiesin ne kohdat, joissa meillä on eri puolueiden kanssa näkemyseroja selvitettynä.

Rinne sanoo pitävänsä yhä mahdollisena, että hallituspohja olisi selvillä alkuperäisen aikataulun mukaisesti huomenna.

– Tavoitteena on se, että huomenna illansuussa voisi arvioida, onko mahdollisuutta muodostaa hallitus ja minkä puolueiden kanssa, Rinne sanoo.

Orpo: Henki rakentava

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi neuvotteluja niukasti. Hän sanoi keskustelujen henkeä rakentavaksi.

– Selkeästi on asioita, jotka vaativat selvennystä, Orpo sanoo.

Myös Orpo nostaa talous- ja työllisyyspolitiikan asioiksi, joista keskusteluja on käyty.

Lue myös:

    Uusimmat