Antti Pennanen vihjaisi "viimeisestä pelistä" – kertoo nyt, mitä kommentillaan tarkoitti

Antti Pennanen avaa kättelykohun taustat – puhuu myös lapsia ja nuoria koskevasta huolesta 5:29
Antti Pennanen avaa pettymyksellisen SM-liigakauden jälkeisiä tunnelmiaan Tulosruudun haastattelussa. Samalla hän kertoi uutta tietoa KalPa-sarjan päättäneestä kättelykohusta.

Ilveksen päävalmentajatehtävät jättäneen Antti Pennasen tokaisu uran viimeisestä ottelusta SM-liigassa kuulosti 45-vuotiaan valmentajan suusta varsin ennenaikaiselta. Mitä tuleva Leijonien käskijä tarkoitti?

Pennasen kausi SM-liigassa päättyi jättimäiseen pettymykseen, kun runkosarjakakkonen Ilves hävisi puolivälierissä voitoin 1–4 seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin lähteneelle KalPalle.

Julkinen kritiikki Pennasta kohtaan on ollut kova eikä siirtyminen Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi ainakaan vähennä painetta.

– Saattoi olla viimeinen peli SM-liigassa, niin sekin tekee tästä tunteikkaan, Pennanen tokaisi ratkaisevan tappion jälkeisessä haastattelussaan MTV Urheilulle.

Pennasen pesti Leijoniin on alustavasti kahden kauden mittainen, mutta siihen sisältyy yhden vuoden jatko-option. Sen päättyessä hän ei ole viettänyt vielä viisikymppisiäkään, joten kommentti viimeisestä pelistä SM-liigassa tuntui hieman ennenaikaiselta.

MTV Urheilun haastattelema Pennanen tarkensi torstaina pitkän Tulosruudun haastattelussa pelin jälkeen tekemäänsä heittoa.

– Siinä on vähän enemmän semmoista myös ”aika aikaansa kutakin”, ja maajoukkuevalmentaminen on hyvin erilaista kuin liigajoukkueen valmentaminen, Pennanen kommentoi.

Maajoukkueajan tullessa ennen pitkää päätökseensä kyse ei kuitenkaan ole ainoastaan liigavalmentamisen lopettamisesta, vaan kokonaisvaltaisempi harkinta siitä, näkeekö Pennanen itsensä ainoastaan kiekkovalmentajana koko työuransa loppuun asti.

Pennanen on valmentamisen ohella kouluttautunut terapeutiksi.

– Onneksi toki on itsellä mahdollisuus tehdä jotain muuta kuin pelkästään jääkiekon valmentamista. Sekin varmaan joskus jossain painaa, Pennanen pohtii.

Antti Pennasen laajempi haastattelu on katsottavissa jutun videolla. Siinä hän palaa muun muassa KalPa-sarjan päätteeksi kohua aiheuttaneeseen tilanteen joukkueiden välisessä kättelyssä.

Lue myös:

    Uusimmat