Nyt jysähti: SM-liigan mestarisuosikki Ilves koki jättimäisen katastrofin – kesälomille jo puolivälierissä!

Jymypaukku on valmis: KalPa lähetti Ilveksen kesälomille 2:39
Jymypaukku on valmis: KalPa lähetti Ilveksen kesälomille

Niin siinä kävi. SM-liigan pudotuspelikevääseen suursuosikkina lähtenyt Tampereen Ilves koki katastrofin, kun se hävisi perjantain viidennen puolivälieräottelun KalPalle 2–4. Sarja meni KalPalle voitoin 4–1.

Ilves oli ajautunut pahaan rakoon, kun se hävisi keskiviikkona Kuopion neljännen puolivälieräottelun KalPalle 2–3.

Ilves sai perjantain painepeliin vahvan alun, kun Petr Kodytek osui vain 51 sekunnin pelin jälkeen.

KalPa tuli rinnalle ajassa 4.02, kun Jaakko Lantta veivasi kiekon nuottaan Sami Tavernierin levityksen jäljiltä.

Lisää tuli puolentoista minuutin päästä, kun Oliver Kapanen naulasi kiekon ylivoimalla nuottaan. Aika 6.28.

Ilves tasoitti pelin toisen erän alkuhetkillä, kun Ville Meskanen iski paitsiomaalin.

KalPa ei horjunut. Vieraiden hyökkääjä Jaakko Rissanen ohjasi komealla tavalla 3–2-johtomaalin ajassa 29.46.

Hetki tästä ja peli oli 4–2, kun Lantta iski illan toisen maalinsa. Aika 31.01.

Ilves yritti vielä viritellä kiriä käyntiin kolmannessa erässä – tuloksetta. KalPan johto piti ja näin kuopiolaisjoukkue pelaa tänä keväänä mitaleista.

Ilves oli runkosarjassa toinen heti Tapparan jälkeen. Se lähti KalPa-sarjaan selkeänä ennakkosuosikkina sen erittäin nimekkään pelaajakatraansa kanssa.

Jytky tuli ja KalPa laittoi Antti Pennasen luotsaaman joukon lauluun.