Antti Luusuaniemi muistelee Vesa-Matti Loiria: "Hän oli iso persoona, joka merkitsee kaikille tätä työtä tekeville paljon"

Red Carpet -elokuvafestivaaleilla kunnioitetaan Vesa-Matti Loirin muistoa 3:36
Katso video! Red Carpet -elokuvafestivaalien taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi kertoi kuinka festivaali kunnioittaa Vesa-Matti Loirin muistoa.

Hyvinkäällä järjestetyillä elokuvafestivaaleilla kunnioitetaan Vesa-Matti Loirin muistoa.

Näyttelijä ja Red Carpet -elokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi kertoi MTV Uutisille suomalaisen elokuva-alan voivan hyvin. Jo kuusi vuotta festivaalia luotsannut Luusuaniemi on tyytyväinen, että Hyvinkäällä järjestettävä festivaali on saanut ansaitsemaansa huomiota.

– Minulla oli sellainen olo, että Suomesta puuttui kotimaisen elokuvan juhla. Täällä elokuvat eivät kilpaile vaan haluamme nostaa kotimaisen elokuvan tekijöitä, Luusuaniemi toteaa.

Luusuaniemi kertoo, että kotimainen elokuva-ala on hänen mielestään paremmissa kantimissa kuin kymmenen vuotta sitten. Hän iloitsee, että elokuvasäätiön tuen lisäksi yksityiset rahoittajat ovat enenevissä määrin alkaneet osallistua elokuvien tekoon.

– Kenttä on muuttunut ja uusia tekijöitä on paljon. Näyttelijöille kaikki ovet ovat avoinna, koska alustoja on enemmän ja vaikka koronarajoitusten jälkeen pelättiin, että menevätkö ihmiset vielä elokuviin, niin kyllähän he menevät, Luusuaniemi iloitsee.

Red Carpet -elokuvafestivaaleilla kunnioitetaan myös hiljattain menehtyneen Vesa-Matti Loirin muistoa. Taiteellinen johtaja kertoo, että Loiri oli yksi ensimmäisistä näyttelijöistä, joka sai oman tähtensä Hyvinkään tähtiraitille vuonna 2018 ja oli mukana juhlagaalassa.

– Olen saanut kunnian tehdä Veskun kanssa töitä Kaksipäisen kotkan varjossa -elokuvassa. Hän oli iso persoona, joka merkitsee kaikille tätä työtä tekeville paljon tavalla tai toisella, Luusuaniemi pohtii.

Red Carpet -festivaaleilla kunnioitetaan Loirin muistoa esittämällä erikoisnäytös elokuvasta Ulvova mylläri vuodelta 1982.

– Kyllä me juhlimme tänään Veskua myös täällä gaalassa ja näytämme pätkiä hänen uransa varrelta, Luusuaniemi paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat