Miisan menu

Kokkisota_paatehtava_serko-10
Julkaistu 23.02.2017 20:45

MTV VIIHDE

Serko Rantasen ja Miisan päätehtävän reseptit.

Miisan ostokset:

  • Kylmäsavulohi
  • kantarellit
  • Suklaalevite (Nutella)
  • Myllyn Paras Fusillipasta
  • Popcorn
  • Yrtti-valkosipuli tuorejuusto
  • Fenkoli (etuna pikatehtävästä)

Gratinoitu sienipasta

Kokkisota_paatehtava_serko-11

  • Valkosipuli-yritti-tuorejuustogratinoitu sienipasta
  • 3 dl Myllyn Paras fusillipastaa
  • 1 tl suolaa
  • Arla kirkastettu voi
  • 2 dl kantarelleja
  • 1/2 pkt yrtti-valkosipuli tuorejuusto
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • kourallinen persiljaa, ruohosipulia

Keitä fusillipasta suolalla maustetussa vedessä n. 10 min ja valuta. Paahda kantarellit kirkastetussa voissa. Sekoita pasta, paahdetut kantarellit ja yritti-valkosipulituorejuusto ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos uunivuokaan ja `voitele´ vielä tuorejuustolla. Paista 220 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia kunnes juusto on kauniin ruskea.

Maapähkinävoipopcornit

Kokkisota_paatehtava_serko-8

  • 1 dl popcornin siemeniä
  • ½ dl Arla voita
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl Arla kermaa

Kuumenna voi ja paahda popcornit. Mausta suolalla. Notkista maapähkinävoi kermalla. Kasta valmiit popcornit maapähkinävoikastikkeeseen ja aseta tarjolle.

Kylmäsavulohta sitruunahillolla sekä pikkelöityjä kantarelleja ja fenkolia

Kokkisota_paatehtava_serko-5

  • 100 g kylmäsavulohta
  • Kourallinen paahdettuja kantarelleja
  • 1 fenkoli
  • Pikkelöintiliemi
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Paahda kylmäsavulohen pinta kevyesti tohottimella. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Valmista pikkelöintiliemi ja kaada kuuma liemi fenkolin ja sienien päälle. Anna maustua.

Sitruunahillo

  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl ruskistettua Arla voita
  • 1 rkl soijaa

Kuori sitruuna ja hienonna hienoksi. Kiehauta kuoria vedessä 2 kertaa. Valuta kuoret ja purista sitruunamehu joukkoon. Lisää sokeri ja keitä hilloksi. Mausta ruskistetulla voilla ja soijalla.

Kokoa annos: Nosta pintapaahdetun lohen päälle sitruunahilloa ja paahdettuja ja pikkeleityjä sieniä ja fenkolia.