Antti J. Jokinen Kätilö-elokuvasta: Rakkaustarina ja ronskia seksuaalisuutta

Antti J. Jokisen seuraavan elokuvan näyttelijävalinnat julkaistiin tänään.

Elokuvaohjaaja Antti J. Jokinen aloittaa pian uuden elokuvansa, Katja Ketun romaaniin perustuvan Kätilön kuvaukset. Jokisen ja Ketun yhdessä käsikirjoittama elokuva kuvataan Lapissa.

– Kuvaamme talviosion maaliskuussa, ja pidempi kuvausjakso on sitten kevät-kesäkuussa. Elokuvan ensi-ilta on suunnilleen vuoden päästä, Jokinen kertoo MTV.fille.

Ohjaaja myöntää saavansa Puhdistus-elokuvan myötä nykyään paljon kirjoja luettavakseen. Kätilö kuitenkin vangitsi hänen mielenkiintonsa nerokkaiden hahmojen ja draamapotentiaalinsa takia.

– Katjan hahmot ovat kiinnostavia, hauskoja ja järkeviä. Pidän myös hänen tavastaan käsitellä myös natsisotilaita inhimillisessä valossa. Heilläkin oli vaikea tilanne, Jokinen kuvailee Lapin sotaan sijoittuvaa romaania.

Hän muistuttaa, että elokuva on aivan erilainen formaatti kuin romaani, eikä Kätilö-elokuvakaan niin ollen voi olla yksi yhteen alkuperäisteoksen kanssa.

– Konsultoin toki kirjailijan kanssa, mutta joitain muutoksia oli tehtävä, sillä elokuva tarvitsee erilaisen sisällön. Elokuvassa pääosaan tulee nousemaan selvästi kirjan rakkaustarina, sekä sen ronski seksuaalinen puoli. Mutta on se edelleen myös kuvaus Lapin sodasta ja suomalaisten sodasta Saksan rinnalla, Jokinen kertoo.

Rankka ohjaustyyli

Elokuvan näyttelijäkaarti julkistettiin tänään keskiviikkona. Päärooleissa nähdään Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen.

Näyttelijävalinnoista kysyminen saa Jokisen hymähtämään. Hänet on jonkin aikaa yhdistetty seurustelumielessä Kososeen, vaikka kumpikaan ei ole suhdetta myöntänyt.

– Täytyy muistaa, että monet näyttelijävalinnat on tehty jo kaksi vuotta sitten. Tykkään käsikirjoittaa niin, että tiedän, kenelle roolia teen, Jokinen huomauttaa.

– Olen otettu siitä, että vaikka ohjaustyylini tiedetään melko vaativaksi, olen siitä huolimatta saanut elokuvaani esimerkiksi Leea Klemolan ja Martti Suosalon, joiden kanssa olen aina halunnut työskennellä, hän jatkaa.

Tilkasta Jokinen puolestaan kuvailee sielukkaaksi, mutta samalla karismaattiseksi näyttelijäksi.

– Näen hänessä jotain samaa kuin nuoressa Tapio Rautavaarassa. Tästä tulee hänelle varmasti rankkaa, sillä tekotapani on aikaavievä ja vaativa näyttelijöille. Luotan kuitenkin siihen, että kaikki ovat valmiita heittäytymään ja tekemään elokuvasta niin hyvän kuin mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat