Anthony Joshua palasi voittokantaan, lähetti heti viestin Tyson Furyn suuntaan – "Nyrkkeilymaailma tarvitsee sen"

Raskaansarjan tähtinyrkkeilijä Anthony Joshua palasi voittokantaan kahden tappiollisen ottelun jälkeen kukistamalla Jermaine Franklinin yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Kaksi edellistä otteluaan Oleksandr Usykille hävinnyt ja täten IBO-, WBA- ja WBO-liittojen MM-vyöt menettänyt Joshua ei onnistunut tyrmäämään jenkkivastustajaansa, mutta vakuutti tuomarit ottelemisellaan.

33-vuotiaan Joshuan ura oli kahden Usyk-tappion myötä laskusuunnassa, mutta tärkeä voitto palautti brittitähden jälleen keskusteluun titteliottelusta. Joshua tiedostaa itsekin, että töitä silti riittää.

– On hienoa olla takaisin ja saada pallo niin sanotusti pyörimään. Kiipeämme jälleen tikkaita ylöspäin, Joshua sanoo Sky Sportsin mukaan viitaten raskaansarjan nokkimisjärjestykseen.

Tappiot saivat Joshuan lyömään työhanskat käteen ja paiskimaan tuplasti enemmän töitä unelmiensa eteen. Kova uurastus on vaatinut voimia myös henkisesti.

– Olen intohimoinen ja motivoitunut. Kukaan ei pakota minua tekemään tätä. Kukaan ei pakota minua aamulla ylös juoksemaan. Se on rankkaa. Se on välillä rankkaa. Minulla on kuitenkin vielä intohimoa tätä lajia kohtaan, Joshua vakuuttaa.

Jos Joshua saisi itse päättää seuraavan vastustajansa, olisi vastaus helppo.

– Sataprosenttisesti Tyson Fury, tuo on se jättipotti. Hän on WBC-liiton maailmanmestari. Siitä on kyse. Ehdottomasti Tyson Fury. Nyrkkeilymaailma tarvitsee sen (ottelun), Joshua paaluttaa.

Lue myös:

    Uusimmat