Annimari Korte valitti kohupäätöksestä – sai nyt jyrkän vastauksen

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt aitajuoksija Annimari Kortteen valituksen koskien opetus- ja kulttuuriministeriön valmennus- ja harjoitteluapurahaa. Korte oli valittanut päätöksestä, jonka mukaan hän ei saanut apurahaa vuodelle 2023.

Korte teki asiassa ministeriölle oikaisuvaatimuksen, joka hylättiin. Ministeriö tekee apurahapäätöksensä Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön esityksen pohjalta.

Kortteen, 36, mielestä häntä syrjittiin asiassa ikänsä vuoksi, ja sen vuoksi hän katsoi päätöksen rikkoneen yhdenvertaisuuslakia.

Korte vertasi valituksessaan itseään Maria Huntingtoniin, Reetta Hurskeeseen ja Elmo Lakkaan, jotka saivat apurahaa. Kortteen mielestä hän täytti apurahakriteerit vähintään yhtä hyvin kuin nämä, mutta jäi ilman apurahaa ikänsä takia.

Kahden edellisvuoden tulokset huomioidaan

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan ikä ei ollut osa urheilijoiden arviointia, eikä päätöksissä missään vaiheessa viitattu ikään.

Apurahapäätöksissä huomioidaan kahden edellisvuoden tulokset. Korte ei vuonna 2022 osallistunut arvokisoihin, mihin vaikuttivat loukkaantumiset ja sairastuminen. Apurahapäätöksissä ei kuitenkaan ole merkitystä sillä, onko heikkojen tai puuttuvien tulosten syynä loukkaantuminen tai sairastuminen.

Lisäksi Korte katsoi opetus- ja kulttuuriministeriön laiminlyöneen virkavelvollisuuttaan ja loukanneen hänen oikeusturvaansa. Hallinto-oikeus ei tutkinut Kortteen esittämiä valituksia ministeriön virkamiehen menettelystä, koska ne eivät kuulu hallinto-oikeuden toimivaltaan.

Hallinto-oikeus hylkäsi Kortteen väitteet, joiden mukaan ministeriö ei perustellut päätöksiään lain mukaisesti.

Korte on aiemmin tänä vuonna ilmoittanut lopettavansa aitajuoksu-uransa tähän kauteen ja siirtyvänsä koiravaljakkokisoihin. Hän voi hakea hallinto-oikeuden päätökseen muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta, jos se myöntää asiassa valitusluvan.

Juttua täydennetty kello 10.48.

Lue myös:

    Uusimmat