Annimari Korte ja Reetta Hurske matkaavat Tokioon! Olympiakomitea nimesi yhdeksän uutta nimeä kisakoneeseen

6:43
Senni Salminen hyppäsi Turun Paavo Nurmi Gamesissa uuden kolmiloikan Suomen ennätyksen. Annimari Korte puolestaan voitti Reetta Hurskeen 100 metrin aitajuoksussa.

Suomen olympiakomitea on vahvistanut yhdeksän uuden Tokion olympiakisoihin matkaavan urheilijan nimet. Kisoihin lähtevät muun muassa aitajuoksijat Annimari Korte ja Reetta Hurske sekä kolmiloikan tuore SE-nainen Senni Salminen.

Korte ja Hurske tekivät molemmat kisoihin riittäneet A-rajan alitukset jo vuonna 2019. Suomella on kuitenkin naisten aitajuoksussa ja miesten keihäänheitossa useita urheilijoita, jotka voivat saavuttaa paikan kisakoneeseen, joten valintaa on pitkitetty viime kuukausiin saakka.

Yleisurheilijoista Tokion olympialaisiin nimettiin myös tuoreet Suomen ennätyksen tehneet urheilijat, aitajuoksija Elmo Lakka ja kolmiloikkaaja Senni Salminen, sekä rankingjärjestelmän kautta kisapaikan lunastanut kävelijä Jarkko Kinnunen.

Samassa yhteydessä kisakoneeseen nostettiin skeet-ampujat Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen, sulkapallon EM-pronssia saavuttanut Kalle Koljonen sekä 50 metrin vapaauinnissa A-rajan alittanut Fanny Teijonsalo.

Suomen joukkueeseen on valittu nyt 27 urheilijaa. Valintoja voi tehdä aina heinäkuun viidenteen päivään saakka. Tokion olympialaiset käynnistyvät 23. heinäkuuta.

Juttua korjattu kello 17.28: Kalle Koljonen saavutti EM-pronssia, ei -hopeaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja