Annika Saarikko MTV Uutisille: Keskusta ei jatka nykyisellä hallituspohjalla ensi vaalikaudella

MTV:n politiikan toimittaja käy läpi mitä keskustan uusi linjaus merkitsee 4:47
MTV:n politiikan toimittaja käy läpi mitä keskustan uusi linjaus merkitsee.

Nykyinen hallituspohja ei ole mahdollinen ensi vaalikaudella, sanoo keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko.

Keskusta ei voi jatkaa nykyisessä hallituskokoonpanossa ensi vaalikaudella, sanoo keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko MTV Uutisille.

Syynä ovat puolueiden erilaiset talouslinjat.

– Velka- ja alijäämäpolitiikasta on päästävä pois, ja nykyisenkaltainen kokoonpano ei ole sitä paras mahdollinen toteuttamaan. Keskusta ei voi tämänkaltaisessa kokoonpanossa jatkaa vaalien jälkeen, sanoo Saarikko MTV Uutisille.

Nykyisen hallituksen muodostavat keskusta, SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Saarikon mukaan kriisit ovat olleet nykyhallitusta koossapitävä liima, mutta seuraavan hallituksen suurin haaste on julkisen talouden tasapainottaminen.

– Tämä hallitus on ollut kriisiaikoihin oikea hallitus. Kun katson eteenpäin Suomen talouden vaikeaa tilannetta, olen tullut siihen käsitykseen, että nykyiset hallituspuolueet tällä kokoonpanolla eivät pysty tuohon haasteeseen vastaamaan, Saarikko sanoo viitaten vasemmistopuolueiden suhtautumiseen esimerkiksi valtiovarainministeriön laskelmiin.

Saarikko ei sulje pois hallitusyhteistyötä minkään yksittäisen puolueen kanssa.

Li Andersson (vas.), Sanna Marin (sd.) ja Maria Ohisalo (vihr.) ovat ilmoittaneet, että SDP, vasemmistoliitto ja vihreät eivät lähde samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat