Annika Metsäkedon kassi:

- katkarapuja - aurajuustoa - 6 tuoretta herkkusientä - naudan sisäfilettä - 2 tomaattia - halvaa - raparperi -ja mansikkasosetta

Hans Välimäen ja Annika Metsäkedon menu:

Pizzetta

pohja:

50 g voita 1tl suolaa 1 keltuainen 100 g vehnäjauhoja

Sekoita taikina hyvin, muotoile ja pistele. paista uunissa 200 c:ssa noin 5 min.

täyte:

2 rkl tomaattiketchuppia 1 tomaatti, viipaleina katkarapuja homejuustoa yrttejä

Asettele ketchupilla voidellun pohjan päälle ja paista 200 c:ssa n. 7 min. Tarjoile balsamico-siirapin ja salaatin kera.

balsamicosiirappi:

1 dl balsamicoa 1 keltasipuli, hienonnettuna 1 valkosipulin kynsi 50 g sokeria 1 kanelitanko

Keitä siirappi ja tarjoile homejuuston ja pizzan kera.

Pihvi

200 g sisäfilettä suolaa pippuria voita paistamiseen

Paista 3-4 min. per puoli.

Pyttipannu "allt möjligt"

1 kuutioitu peruna 1/2 keltasipuli 1 murskattu valkosipulin kynsi suolaa pippuria loput katkaravut loput homejuustot yrttejä 2 dl kermaa

Ruskista perunat, sipuli sekä valkosipulin kynsi. Kypsennä ja lisää kerma, mausteet sekä muut ainekset. Lisää aivan lopuksi katkaravut ja tarjoa pihvin kera.

Soufflé

3 valkuaista 100 g sokeria 1 dl raparperi-mansikkapyrettä

Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää pyre varovasti nostellen ja annostele massa sokeroituihin uuninkestäviin annosvuokiin ja paista kohokkaita uunissa 200 c:ssa n. 10min.

Halvakastike

50 g halvaa 1/2 dl kermaa

Kiehauta kerma ja lisää halva. Tarjoile.

Smoothie a´la Annika

2 dl ruoanvalmistusjugurttia 1 dl sokeroitua marja-/hedelmäpyrettä

Sekoita ja kaada lasiin. Nauti.

Lue myös:

    Uusimmat