- katkarapuja - aurajuustoa - 6 tuoretta herkkusientä - naudan sisäfilettä - 2 tomaattia - halvaa - raparperi -ja mansikkasosetta
Hans Välimäen ja Annika Metsäkedon menu:
Pizzetta
pohja:
50 g voita 1tl suolaa 1 keltuainen 100 g vehnäjauhoja
Sekoita taikina hyvin, muotoile ja pistele. paista uunissa 200 c:ssa noin 5 min.
täyte:
2 rkl tomaattiketchuppia 1 tomaatti, viipaleina katkarapuja homejuustoa yrttejä
Asettele ketchupilla voidellun pohjan päälle ja paista 200 c:ssa n. 7 min. Tarjoile balsamico-siirapin ja salaatin kera.
balsamicosiirappi:
1 dl balsamicoa 1 keltasipuli, hienonnettuna 1 valkosipulin kynsi 50 g sokeria 1 kanelitanko
Keitä siirappi ja tarjoile homejuuston ja pizzan kera.
Pihvi
200 g sisäfilettä suolaa pippuria voita paistamiseen
Paista 3-4 min. per puoli.
Pyttipannu "allt möjligt"
1 kuutioitu peruna 1/2 keltasipuli 1 murskattu valkosipulin kynsi suolaa pippuria loput katkaravut loput homejuustot yrttejä 2 dl kermaa
Ruskista perunat, sipuli sekä valkosipulin kynsi. Kypsennä ja lisää kerma, mausteet sekä muut ainekset. Lisää aivan lopuksi katkaravut ja tarjoa pihvin kera.
Soufflé
3 valkuaista 100 g sokeria 1 dl raparperi-mansikkapyrettä
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lisää pyre varovasti nostellen ja annostele massa sokeroituihin uuninkestäviin annosvuokiin ja paista kohokkaita uunissa 200 c:ssa n. 10min.
Halvakastike
50 g halvaa 1/2 dl kermaa
Kiehauta kerma ja lisää halva. Tarjoile.
Smoothie a´la Annika
2 dl ruoanvalmistusjugurttia 1 dl sokeroitua marja-/hedelmäpyrettä
Sekoita ja kaada lasiin. Nauti.