Anni-Linnea Alanen teki havainnon Budapestin keihäspaikasta: "Se hämäsi"

Wilma Murto tänään seiväsfinaalissa – Mika Järvinen ennakoi kutkuttavaa MM-kisapäivää 12:08
Wilma Murto tänään seiväsfinaalissa – Mika Järvinen ennakoi kutkuttavaa MM-kisapäivää.

Alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa pronssin saavuttanut keihäänheittäjä Anni-Linnea Alanen ei onnistunut suunnitelmissaan Budapestin MM-kisojen keihäskarsinnassa. Alanen aloitti karsinnan arastellen, eikä vauhti riittänyt huipputulokseen viimeisessä ja vihaisimmassa heitossa.

Alasen tulokseksi jäi 58,30, jolla hän jäi ensimmäisessä karsintaryhmässä kymmenenneksi. Haaveet loppukilpailupaikasta hupenivat lähes olemattomiin.

– Ei riitä, kun toisesta ryhmästä vain kaksi saisi tulla ohi. Ehkä 59,5-metrinen olisi riittänyt jatkopaikkaan, Alanen laskeskeli.

Alanen tiesi heti karsinnan jälkeen, mistä homma kiikasti.

– Ensimmäiset yritykset olivat liian varovaisia. Niissä oli liikaa varmistelua. Viimeinen oli perus-ok. Siihen olen osittain tyytyväinen.

Alasen kolmannen heiton tulos oli vauhtiin nähden hyvä.


Jarrua loppurytmissä

Alasella on hyvä heittokäsi. Ongelmana on se, ettei hän tahdo saada vauhdinjuoksuun imua ja väljyyttä vetovaiheeseen saakka. Karsinnassa hänellä oli jarrua myös viimeisessä heitossa.

Alanen kiitteli heittopaikka nopeaksi. Askelmerkin kanssa hänellä oli säätöä.

– Täällä heittoviiva on kaukana nurmesta. Se hämäsi ja jouduin siirtelemään sen takia askelmerkkiä, Alanen kertoi.

Alanen tunsi kuntonsa hyväksi ja myös todisti sen kolmannella heitollaan. Rohkeutta hän olisi tarvinnut heti ensimmäisiin yrityksiin.

– Jos olisi päässyt aloittamaan 58 metrin perusheitoilla kuten kolmas yritys, siitä olisi ollut helpompi ryhtyä hiomaan riittävää tulosta, Alanen totesi.

 

Lue myös:

    Uusimmat