Anneli Auer palautti jalkapantansa vankilaan – ”Vapauteen alkaa tottua”

Anneli Auerin pitkä vankilatuomio seksuaali- ja väkivaltarikoksista päättyi toissapäivänä. 

– Tähän on pikku hiljaa alkanut tottua. Oudolta on tuntunut, mutta tällä hetkellä alkaa näyttää mukavalta, Auer kommentoi vapautumistaan MTV Uutisille puhelimitse.

Auer on ollut koevapaudessa maaliskuun lopulta saakka. Ehdonalainen alkoi tiistaina, kun Auer kävi vankilassa palauttamassa valvontaan tarkoitetun jalkapannan ja kuittaamassa tuomion suoritetuksi.

Ensikertalaisena Auer istui 7,5 vuoden tuomiostaan puolet.

"Olen luottavainen"

Auer kertoo vapaudessa keskittyvänsä ensin käytännön asioiden järjestelyyn ja oikeusprosesseihin.

Hovioikeus vapautti Auerin miehensä murhasyytteistä viime helmikuussa. Syyttäjä on hakenut korkeimmalta oikeudelta (KKO) valituslupaa, ja tällä hetkellä puolustus kirjoittaa vastausta syyttäjän hakemukseen.

Seuraavaksi puolustus aikoo hakea KKO:lta lainvoimaisen seksuaali- ja väkivaltarikostuomion purkua. Auer katsoo yhä olevansa syytön.

– Olen aika luottavainen siihen, että KKO purkaa tuomion. Se olisi pitänyt mennä nurin jo hovissa.

KKO purkaa harvoin tuomioita. Sille saapuu vuosittain noin 300 ylimääräistä muutoksenhakua, joista valtaosa on purkuhakemuksia. Viime vuonna KKO purki hakemuksesta 17 lainvoimaista tuomiota.

Lisäksi Auerin puolustus on valittanut tuomiosta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

– Se on hidas prosessi, joten toivon todella että tuomio puretaan.

Kirja tekeillä

Auer vangittiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2009 miehensä murhasta. Hän ehti olla vapaana muutaman kuukauden kesällä 2011, minkä jälkeen hänet vangittiin uudelleen seksuaalirikosjuttuun liittyen.

Auer kertoo kirjoittavansa parhaillaan kirjaa kokemuksistaan.

– Aiesopimus on jo tehty.

Auer on koulutukseltaan ekonomi ja ammatiltaan yrittäjä. Hän on ylläpitänyt perheille suunnattua nettisivustoa, joka tarjoaa käytännön vinkkejä arjen pyörittämiseen.

– Toivon, että saisin yritykset elvytettyä.

Lue myös:

    Uusimmat