Anne Huhtalan kassi:

- merilohi- naudan munuaiset- keltajuuri- tyrnimarjoja- plo verta- Geisha-patukka

Antti Vahteran ja Anne Huhtalan menu:

Grillattu merilohi

150 g lohifileetä henkeä kohden2 rkl smetanaapuolikas keltajuuri2 dl kermaa2 dl valkoviiniä1 silputtu salottisipuli

Tee lohifileen palaan muutama viilto lähes nahkaan asti. Mausta suolalla sekä valkopippurilla ja paista kevyesti paistinpannulla joka puolelta. Kypsennä 200° asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kuori keltajuuri ja kuutioi noin 1 cm kokoisiksi. Kuukkota kattilassa vähässä voissa ja lisää sekaan 1 dl valkoviiniä ja ja anna kiehua miedolla liedellä kypsäksi kannen alla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kuullota sipuli vähässä voissa kattilassa. Lisää 1 dl valkoviiniä ja anna kiehua, kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Kaada valmis kastike kypsien keltajuurien päälle ja annostele lautaselle sekä lisää grillattu lohi.

Kermaiset naudan munuaiset

120 g naudan munuaisia1 silputtu salottisipuli1 rkl voita1 dl kermaa Dijon- sinappiamustapippuria myllystäsuolaaPaista sipuli voissa paistinpannulla kevyesti ja lisää sekaan hyvin vedessä huuhdotut ja kuivatut munuaiset ja anna ruskistua. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua hetki. Mausta sinapilla, pippurilla ja suolalla. Tarjoile vaikka perunamuhennoksen kanssa.

Punaviinissä haudutetut munuaiset

120 g naudan munuaisia1 silputtu salottisipuli1 rkl voita2 dl punaviiniäcayennepippuriamustapippuria myllystäsuolaayrttejä: silputtua persiljaa, basilikaa ym.Paista sipulit voissa paistinpannulla ja lisää sekaan hyvin vedessä huuhdotut munuaiset ja anna ruskistua. Lisää sekaan punaviini ja anna kiehua hetki. Mausta ja lisää halutessasi sekaan silputtuja yrttejä.

Tyrnikeitto

1 dl tyrnimarjoja5 dl vettä1 1/2 dl sokeriaLisää kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Paseeraa liemi sekä marjat siivilän läpi ja tarkista vielä happoisuus ja lisää tarvittaessa sokeria. Voit halutessasi suurustaa keittoa maissijauhoilla.

Geisha-mousse

1 Geisha-patukka1 dl kermaa2 rkl tyrnikeittoaRaasta suklaa teräskulhoon ja lisää päälle kerma. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää tyrnimehu. Vaahdota tarvittaessa lisää ja tarjoile tyrnikeiton kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat