Anna Puu kertoo Ylellä hetkestä, jolloin päätti eroa aviomiehestään – kolmenkympinkriisi siivitti salamaratkaisuun: "Lähdin liikkeelle kuin höyryjuna"

2:43
Anna Puu säväytti Emma-gaalassa upealla asullaan

Laulaja Anna Puu puhuu Ylen Kutsuvieras-podcastissa avoimesti elämänsä muutoksista, joista yksi oli kipeä avioero vuonna 2013.

Vuonna 2013 aviomiehestään eronnut laulaja Anna Puu kertoo Ylen tuoreessa Kutsuvieras-podcastin jaksossa poikkeuksellisen avoimesti hetkestä, jolloin päätös avioerosta syntyi. Jakson teemana oli muutos.

26-vuotiaana naimisiin menneellä Annalla on ex-miehensä kanssa vuonna 2010 syntynyt tytär, ja hän luonnehtii sekä avioliiton että vanhemmuuden olleen toivottuja ja luontevia askelia hänen elämässään. Ikäkriisi johti kuitenkin identiteettikriisiin.

– Usein sanotaan, että kolmekymppisenä naisen kriisi liittyy rakkauteen ja nelikymppisenä työhön. Minulla kolmenkympinkriisi liittyi molempiin. Aloin kyseenalaistaa koko identiteettiäni, artisti kuvailee tuntemuksiaan artistiminän, oman minän ja äidin roolin synnyttämässä ristiaallokossa.

Avioliiton ongelmat iskivät vasten kasvoja, kun Anna kirjoitti kolmatta albumiaan ja halusi samaan aikaan voimakkaasti kehittyä artistina ja kirjoittaa itse kappaleensa. Hän muistaa elävästi hetken, kun antoi silloisen puolisonsa kuunnella Antaudun-levylleen kirjoittamansa kappaleen Kolme pientä sanaa.

– Molemmat tajusivat sen kertovan meistä, mutta samalla molemmat toivoivat sen olevan vain laululyriikkaa. Pidättelin itkua, eikä kumpikaan halunnut avata Pandoran lipasta, hän kuvailee tilannetta.

– Mietin monta kertaa eron jälkeen, että olisimmeko selvinneet, jos olisimme silloin hakeneet apua.

Laulaja kertoo Ylen podcastissa myös pelänneensä aikoinaan vanhempiensa eroa. Erityisesti mieleen jäi hetki, jolloin hän oli 12-vuotias ja vanhemmat pyysivät koko perheen istumaan alas ruokapöydän ääreen ennen tärkeää ilmoitusta.

– Sitä pelkäsin pienenä yhä paljon kuin tulipaloa, kun kävin joka yö katsomassa, onko silitysrauta jäänyt päälle, hän kuvailee vanhempiensa eroon liittyneitä pelkojaan, jotka osoittautuivat kuitenkin lopulta turhiksi, sillä tärkeä ilmoitus koski perheen tulevaa muuttoa Chileen.

Antaudun-levyn ilmestyttyä vuonna 2012 laulaja kertoo päätyneensä maniaa muistuttavaan tilaan. Lopullinen päätös syntyi nopeasti.

– Kerroin miehelleni, että haluan erota, ja sitten riuhtaisin itseni irti. Muutos oli todella nopea. Lähdin liikkeelle kuin höyryjuna, enkä vilkuillut taakse tai sivuille. Vakuutin itselleni, että mitä hitaammin laastarin repäisee irti, sitä enemmän se sattuu.

Anna muutti tyttärensä kanssa pois perheen yhteisestä kodista ja kertoo, ettei hänen ratkaisunsa miellyttänyt lähipiiriä. Hän itse oli kuitenkin varma ratkaisustaan.

– Tiesin, että näin pitää tehdä.

Aikoinaan Idols-ohjelmasta julkisuuteen noussut Anna on aiemmin kertonut Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että avioero on ollut hänen elämänsä suurin epäonnistuminen. Myös tuolloin hän puntaroi eron liittyneen ikäkriisiin.

– Se oli vähän sekavaa aikaa minulle pääni sisällä, nuorena äitinä ja omaa identiteettiä uudelleen kasatessa, hän luonnehti MTV3-kanavalla keväällä 2019 nähdyssä jaksossa eron syistä.

– Sitten vain huomasi, ettei olekaan enää kiva tulla keikalta kotiin.

Avioeron jälkeen Anna Puu päätyi seurustelemaan tuottajansa Jukka Immosen kanssa. Kaksikko oli tehnyt töitä yhdessä koko Puun uran ajan, mutta rakkaus roihahti vähitellen. He ovat olleet yhdessä noin viisi vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja