Anna Perhon vinkit kiireen ja stressin selättämiseen

Superarkea-kirjan kirjoittaja muistuttaa, että tylsät asiat kannattaa hoitaa pois alta nopeasti.

Huomenta Suomessa vierailleen kirjailijan Anna Perhon mukaan hyvän ja onnellisen arjen perustana on järjestelmällisyys ja selkeys.

– Kaikki lähtee siitä, että listaa ne velvollisuudet rutiinit, jotka on vain pakkoo hoitaa, halusi tai ei. Sen jälkeen ne pitää priorisoida ja laittaa ihan konkreettisesti kalenteriin. Lisäksi tarvitaan vielä oikea asenne. Jos koko ajan valittaa ja voihkii, ei mitään saa tehtyä. Nekin tunteet kannattaa siirtää sen miettimiseen, miten hyvältä tuntuu sitten, kun kaiken on saanut hoidettua, Perho neuvoo haastattelussa.

Hän julkaisi kuun alussa uuden elämänhallintakirjansa Superarkea (Paasilinna).

– Sana super tulee siitä, että oma homma on niin sanotusti hallinnassa. Tavoitteena on, että lukija saisi sen avulla työstettyä omaa arkeaan selkeämmäksi ja sen kautta omaa elämänlaatuaan paremmaksi, Perho kuvailee.

Hänen mukaansa arkeen väistämättömästi kuuluvat tylsät ja ikävät asiat kannattaa hoitaa pois alta reippaasti, niitä sen enempää murehtimatta tai stressaamatta.

– Sillä tavalla pääsee nopeammin elämään sitä hyvää arkea. Toisaalta asioista ei kannata myöskään murehtia etukäteen, vaan käyttää sekin aika mieluummin muuten hyväkseen. Jos on päättänyt, että huomenna on pyykkipäivä, niin turha sitä on tänään stressata ja miettiä, Perho selittää MTV3.fille.

Hän on itse tehnyt paljon töitä oppiakseen paremmaksi ajankäyttäjäksi.

– Olen itse aina ollut huono hahmottamaan aikaa, joten olen oikeasti joutunut opettelemaan sitä. Yritän pitää mielessä kokonaiskuvan elämästä ja aikatauluttaa arjen. Sen myötä koen nyt, että vaikka menen ja teen paljon, minulla ei koskaan ole ylenpalttisen kiire, Perho miettii.

Noudattaako Perho sitten itse kirjansa hyviä neuvoja?

– Lähipiirini sanoisi, että niinhän sinä luulet. Kirjassa paasaan siitä, että tavaroille kannattaa kotona pitää omat selkeät paikat, joihin ne palautetaan aina käytön jälkeen. Kotonakin motkotan aina kaikille, että avaimet pitää laittaa naulaan ja niin edelleen. Vähän aikaa sitten mieheni joutui irrottamaan patterin remontin takia ja sieltä takaahan sitten löytyivät muun muassa kadonneet silmälasini, Perho nauraa.

(MTV3–KATI PUKKI)

Anna Perho Huomenta Suomessa (27.2.)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja