Mainos

Anna Lindhin murhatutkinnasta asiakirjoja julki

Tukholman käräjäoikeus on luovuttanut Anna Lindhin murhaan liittyviä oikeudenkäyntiasiakirjoja. Surmasta epäilty ei ole tämänpäiväisissä kuulusteluissa tunnustanut tekoa.

Tukholman käräjäoikeus on luovuttanut aiemmin salaisiksi luokiteltuja, ulkoministeri Anna Lindhin murhaan liittyviä oikeudenkäyntiasiakirjoja. Asiakirjojen mukaan poliisilla on hallussaan muun muassa kuitunäytteitä murhapaikan läheltä löytyneestä veitsestä.

Ruotsin TV 4 pyysi ja sai käräjäoikeudelta murhasta aiemmin epäiltynä olleen ja sittemmin vapautetun 35-vuotiaan miehen vangitsemiseen liittyneitä asiakirjoja. Asiakirjat ovat vangitsemishakemus sekä vangitsemisoikeudenkäynnin pöytäkirja ja siihen kuuluva liite.

Vangitsemishakemuksesta ilmenee, että syyttäjän todisteet 35-vuotiasta vastaan olivat varsin hatarat. Ne perustuivat lähinnä todistajien lausuntoihin, joiden mukaan mies näytti tavaratalo NK:n valvontakameran kuvassa esiintyvältä mieheltä.

Vangitsemishakemuksesta voi päätellä, millaisia johtolankoja poliisilla on käytössään. Asiakirjan mukaan poliisi tutki muun muassa Lindhin silmälaseja siltä varalta, että niissä olisi DNA-jälkiä murhaajasta - esimerkiksi sylkeä.

Vangitsemishakemuksesta ilmenee myös, että tavaratalo NK:lta löytyneestä veitsestä on saatu talteen kuitunäytteitä, joita voidaan verrata esimerkiksi epäiltyjen hallussa olleisiin tekstiileihin.

24-vuotias kiistää yhä

Nyt vangittuna oleva 24-vuotias mies kiistää yhä murhanneensa Lindhin, kertoi miehen asianajaja Peter Althin uutistoimisto TT:lle. Miestä kuulusteltiin tänään.

Kuulustelut pääsivät vangitsemisen jälkeen alkamaan vasta eilen, koska miehelle tehtiin sitä ennen niin sanottu pieni mielentilatutkimus. Sen tuloksia ei ole kerrottu julkisuuteen.

Kuulustelut jatkuvat TT:n mukaan ensi tiistaina.

Mies vangittiin viime viikon perjantaina kahdeksi viikoksi. Viimeistään ensi perjantaina tarvitaan siis uusi vangitsemiskäsittely, jos syyttäjä yhä katsoo tarpeelliseksi pitää miehen vangittuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.