Mainos

Angry Birds -pelin suosio kirii Kiinassa

Kännykkäpeli Angry Birds jatkaa maailmanvalloitustaan. Nyt peliä, elokuvaa ja oheistuotteita markkinoidaan voimakkaasti Kiinassa. Eikä pelin valmistanut Rovio Mobile -yhtiö tyydy pelkästään markkinoimaan tuotteitaan kiinalaisille, vaan Kiinaan perustetaan yhtiön ensimmäinen ulkomaantoimisto.

Kiinan valtaus alkoi Mobile internet conferencesta, alan Pekingissä järjestettävästä huipputapahtumasta. Pelitalo Rovion kehitysjohtaja Peter Vesterbacka saikin kiinalaisyleisöltä Pekingissä sankarin vastaanoton.

- Me olemme tosi suosittuja täällä Kiinassa ja hyvä niin. Paidat on meinattu repiä päältä. Tästä on hyvä jatkaa, kuvailee Vesterbacka.

Kiinalaisyleisöön teki vaikutuksen erityisesti se, miten pienestä maasta voi hyvällä idealla ja sitkeällä työllä päästä maailmanmaineeseen.

Vesterbacka korosti, ettei Angry Bird ole kuitenkaan mikään onnenkantamoinen, vaan tarvittiin 58 peliä ennen kuin varsinainen hitti syntyi.

Kiinaan oma toimipiste

Rovion suunnitelmat Kiinan-markkinoiden suhteen ovat kovat.

- Kiina on meille tosi tärkeä. Yhdysvaltain markkina on nyt suurin, mutta Kiina kasvaa nopeimmin ja sen takia olemme ajatelleet, että Kiinaan on saatava ensimmäinen ulkomaantoimipiste. Meillä ei ole toistaiseksi toimipisteitä maailmalla, kertoo Vesterbacka.

- Aiomme tuoda tänne kopion suomalaisesta organisaatiosta ja käyttää paikallista työvoimaa. Me haluamme olla periaatteessa enemmän kiinalainen kuin jopa kiinalaisyritykset, kertoo Rovion markkinointipäällikkö Tianyi Pan.

Elokuvan pääsylipputuloista satojen miljoonien tulot

Agry Birds -peliä on ladattu jo yli 100 miljoonaa kertaa. Ensin olivat pelit, sitten oheistuotteet ja nyt jo elokuvatkin. Elokuva Angry Birdseistä Riossa on tehty yhteistyössä 20th Century Foxin kanssa ja se on ollut alkuvuoden suosituin elokuva Yhdysvalloissa.

Kiukkuisista linnuista kertova elokuva on tuonut yhtiölle pääsylipputuloja jo yli 300 miljoonaa dollaria.

- Haemme ihan samantyyppisiä yhteistyökuvioita täällä Kiinassa.

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä: (Huomenta Suomi 28.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.