Angelika Kallio: Menin kauneusleikkaukseen poikaystäväni ehdotuksesta

Suomen tunnetuimpiin huippumalleihin kuuluva Angelika Kallio, 40, muisteli mallinuran kokemuksiaan MTV3.fille.

Angelika Kallio on yksi Suomen menestyneimmistä huippumalleista. Kallion ura ampaisi nousuun, kun suunnittelijalegenda Karl Lagerfeld ihastui kaunottareen 90-luvun alussa. Nykyään Kallio asuu kihlattunsa ja poikansa kanssa New Yorkissa ja toimii kiinteistönvälittäjänä. Torstaina Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Kallio ehti lähetyksen muistella uraansa. MTV3.fin tiedustellessa mallinuran raskaudesta Kallio kuvaili työn olleen rankkaa myös henkisesti.

– Aiemmin ajattelin vain, että se on melko rankkaa. Nyt olen havahtunut enemmän siihen, että mallin osa on rankka, sillä ketään ei kiinnosta mallin mielipiteet. Halutaan vain nähdä mallin poseeraukset. Tuollainen maailma voi kehittää nuorille epävarmuutta omasta itsestään ja persoonallisuudestaan. Olet ikään kuin huomion keskipisteessä, mutta silti suljettuna kaikelta, onhan se aika hullua.

Katuuko Angelika jotain, mitä hän teki mallinuransa eteen tai mistä hän luopui? Pitkän pohdinnan jälkeen Angelika lainaa professorilta ja kriitikolta kuulemaansa sanontaa:

– En kadu mitään, mutta jotkut hetket olivat hyvin tuskallisia.

Yksi tuskallisimmista hetkistä nuorelle mallille oli se, kun hän nukkui pommiin merkittävästä Chanelin näytöksestä.

– Sen jälkeen he eivät enää koskaan ottaneet minua näytöksiinsä, he eivät enää luottaneet minuun. Olen vain niin huono heräämään, mutta olihan se tuskaa silloin.

Angelika kokeekin, että nuorilla aloittelevilla malleilla olisi hyvä olla esimerkiksi oma äiti tukena mallimaailman kokemusten keskellä. Uransa aikana Angelika myös kävi läpi kauneusleikkauksia. Hän otti silikonit ja leikkasi nenänsä. Myöhemmin hän muokkasi nenänsä takaisin entiselleen ja poisti silikonit.

– Kauneusleikkausten aikaan minussa ei mielestäni ollut mitään vikaa, mutta jotenkin sisäinen ääneni sanoi toista. Tai oikeastaan silloinen poikaystäväni heitti, että rintani pitäisi olla isommat. Sitten vain mietin että no joo, miksi ei, koska minulla oli siihen varaa. Näin siinä käy kun äitini sijaan vierelläni oli poikaystävä. En laittanut silikoneja poikaystäväni takia, vaan sen takia, että hän ehdotti sitä.

Kaunotar korostaakin sitä, että nuoren tähden olisi hyvä kuunnella itseään ja keskustella asioista lähipiirin kanssa. Noin seitsemän vuotta sitten Angelika otti silikonit pois. Malli ei kuitenkaan kadu leikkauksia, vaan haluaa kokemuksellaan olla esimerkkinä nuorille.

– En nyt sanoisi, että menin äärimmäisyyksiin, eikä tämä ole mikään surullinen tarina, mutta haluan viestittää nuorille aiheesta. Usein nuoret tähdet jotka tienaavat paljon rahaa, eivät osaa ajatella mihin sitä käyttää ilman aikuisten tukea. Kokemani kautta voin viestiä kaikille nuorille, että ennen päätöksiä kannattaa puhua niistä edes kahdelle lähimmälle ystävälle tai managerille. Haluan olla esimerkkinä siinä, että kannattaa miettiä omia mielipiteitä eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä.

Helsinki Fashion Weekend -tapahtumassa torstaina esiintyvä Angelika Kallio kertoi suhteestaan Suomeen Huomenta Suomen haastattelussa:

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja