Anette Olzon kypsyi musiikkibisnekseen – opiskelemaan uutta alaa

Anette Olzon kertoo olevansa väsynyt oman edun tavoitteluun ja jatkuvaan kritiikkiin, jota hän sai osakseen musiikin parissa työskennellessään.

Nightwishin Dark Passion Play ja Imaginaerum -albumeilla laulanut Anette Olzon kypsyi musiikkibisnekseen ja vaihtoi alaa täysin. Hän on kesätöissä vanhainkodissa, ja aloittaa sairaanhoitoalan opinnot syksyllä.

– Kolmen vuoden opintojen jälkeen minusta tulee sairaanhoitaja. Olen niin onnellinen! Olzon hehkuttaa blogissaan.

Olzon kertoo aina haaveillensa sairaanhoitajan työstä – tai mistä vaan työstä, jossa pääsee auttamaan. Hän suomii viihdemaailmaa pinnalliseksi ja itsekkääksi. 

– Olen väsynyt siihen, etteivät ihmiset välitä ystävyydestä ja ajattelevat vain sitä, mitä he itse saavat tilanteista, Olzon tilittää.

– Musiikkibisnes on miesten maailma. Pärjätäkseen täytyy olla kova ja käyttää kyynärpäitään. Minä osaan sen kyllä, mutta välitän todella myös muista ihmisistä.

Nightwishin ex-laulaja kokee, että paineet kasvoivat hänen sietokyvylleen liian koviksi. Jatkuva kritiikki ahdisti kiertueilla niin paljon, että Olzon alkoi haaveilla ”tavallisesta” työstä.

– Ulkonäköä, pukeutumista ja ylipäätään olemista koskevat vaatimuksetkin tuntuvat minulle vaikeilta, koska haluan olla oma itseni. Kiertueiden synkimpinä ja yksinäisimpinä hetkinä halusin vain työn, jossa minua ei tuomita ja kritisoida mitä vaan teenkin.

Blogissaan Olzon syyttää tilanteesta suuria levy-yhtiöitä, jotka haluavat pikavoittoja nopeasti pinnalle nousseiden artistien kustannuksella. Laulaja painottaa, ettei muusikon elämän vaikeus etenkään laskevien levymyyntien maailmassa ole mikään myytti.

– Aina, kun muusikot sanovat näin, ensimmäinen asia, jonka muut sanovat on: ”Työsihän on sitä, mitä rakastat. Olet onnekas, koska meidän muiden täytyy tehdä tavallista työtä”. Minulla on ollut etuoikeus tehdä musiikkia työnä joitain vuosia, joten uskon olevani oikeassa, kun sanon: ei, muusikkous ei ole helppoa ja hauskaa. 

Anette Olzon erosi Nightwishistä kesken Imaginaerum-maailmankiertueen. Myöhemmin hän kertoi Me Naiset -lehden haastattelussa yhtyeen antaneen hänelle potkut niin kuin Tarja Turuselle. Nightwish kiisti väitteen.

Olzonin tilalla laulajana jatkoi Floor Jansen.

Lue myös:

    Uusimmat