Andrea Bocellin Matteo-poika on seurannut isänsä jalanjälkiä laulajana – kertoo MTV:lle, kuinka laulajalegenda opasti lastaan ennen kuumottavaa Oscar-esiintymistä

Helsingissä 12. kesäkuuta konsertoiva Matteo Bocelli on mielissään siitä, että pääsee esiintymään ensi kertaa yksin Suomessa.

Maailmankuulun italialaistenorin Andrea Bocellin  poika Matteo Bocelli, 26, nousi maailmanluokan parrasvaloihin maaliskuussa, kun isä ja poika esittivät yhdessä Oscar-gaalan In Memoriam -osuudessa koskettavan tulkinnan laulajan tunnetuksi tekemästä kappaleesta Con te partiro

Matteo Bocelli kertoo MTV Uutisille esityksen olleen hänelle itselleen tunteikas – sekä kuumottava, sillä vuonna 1995 San Remon musiikkifestivaaleilla ensi kertaa esitetty kappale teki Andrea-isästä tunnetun ja rakastetun laulajan ympäri maailmaa. 

– Vastuu oli suuri, mutta olen iloinen siitä, että nyt voin sanoa sen olleen hyvä kokemus ja kaunis muisto, jota en koskaan unohda. 

Bocelli kertoo tunteneensa esityksestä paineita myös sen takia, että sitä katsoivat lukuisat ihmiset, joilla voi olla jossain vaiheessa matkaa merkitystä hänen omalla laulajan urallaan. Hän halusi tehdä hyvän vaikutuksen myös näihin ihmisiin. 

Kappaletta harjoitellessa Bocelli kertoo olleensa kenties itse itseään kohtaan ankarampi kuin hänen isänsä oli. 

– Olin itse jopa enemmän keskittynyt siihen kappaleeseen ja siihen, että saan tehtyä esityksestäni upean. En jättänyt mitään sattuman varaan. Halusin, että ääni olisi paras mahdollinen. Ja aina, kun isäni kuunteli sitä versiota, jonka nauhoitin kappaleesta studiossa, on sanottava rehellisesti, että luulen hänen oikeasti olleen todella vaikuttunut. 

– Mutta tietysti hän antoi minulle myös joitain hyvin yksityiskohtaisia neuvoja, ehdotuksia siitä, kuinka tietyt nuotit ja osat kappaleesta kannattaa laulaa. Kuuntelin hänen ehdotuksiaan mieluusti, koska se on kuitenkin hänen laulunsa, ja hieno sellainen. 

Matteo Bocellilla on takanaan kiireinen kevät kiertueella, joka on kattanut niin Yhdysvaltoja kuin Euroopan kaupunkeja, ja 12. kesäkuuta hän saapuu konsertoimaan Helsingin Kulttuuritalolle – ensimmäistä kertaa yksin, ilman isäänsä. 

Helsinkiin ja Suomeen saapumisesta Bocelli kertoo olevansa hyvin innoissaan. Hän on ollut Suomessa ennenkin, mutta toivoisi voivansa käyttää tällä reissulla enemmän aikaa suomalaiseen kulttuuriin tutustumiseen. 

– Toivottavasti minulla on aikaa olla Helsingissä pari päivää ennen konserttia, ja voisin kierrellä paikkoja sekä kokeilla paikallisia suomalaisia ruokia. Odotan sitä kovasti. 

Laulajaksi ryhtyminen ei ollut Bocellille mitenkään selkeä tai luonteva uravalinta, vaikka hänellä kuuluisa laulajaisä onkin. Musiikki on ollut hänen elämässään aina erittäin vahvasti läsnä, sillä Andrea-isä oli aina joko kuuntelemassa musiikkia, harjoittelemassa laulamista tai konsertoimassa. 

– Joskus matkustin hänen kanssaan, näin hänet koserteissaan. Nautin aina hänen työnsä katsomisesta, sen näkemisestä, millä tavalla hän toi musiikin ihmisille. Nyt se on oma toiveeni, toivon voivani esiintyä eri puolilla maailmaa niin pitkään kuin mahdollista, sillä tunnen musiikin olevan verissäni.  

Andrea Bocelli ei Matteon mukaan mitenkään varsinaisesti kannustanut jälkikasvuaan hakeutumaan ammattimuusikoiksi. Myös toinen veli, Amos Bocelli, on laulaja. Isä kannusti kyllä lapsiaan opiskelemaan musiikkia, muttei kehottanut heitä työllistymään alalle. 

– Ei hän koskaan varsinaisesti tuonut esille haluavansa, että meistä tulisi muusikoita tai laulajia. Hän tietää, kuinka vaikea musiikkiala on. Itseasiassa, kun olin 16- tai 17-vuotias, minulla oli mahdollisuus tehdä levy David Fosterin kanssa, mutta isäni mielestä olin liian nuori. Lopulta en voinut tehdä sitä, koska isäni sanoi ei, olet liian nuori, sinun on opiskeltava lisää. 

Isän kuuluisuus ei tuonut Bocellien elämään negatiivisia piirteitä, sillä laulajalegendan fanit ovat Matteo Bocellin mukaan olleet pääasiassa kunnioittavia sekä rauhallisia. Yksityisyyttä perheellä ei tietenkään ollut samaan malliin kuin suurimmalla osalla ihmisisiä, mutta Bocellin mukaan hänen perheensä ei mitenkään kärsinyt siitä. 

– Tunnemme olevamme todella onnekkaita, koska loppujen lopuksi hän on muusikko, ihminen, joka on saanut elämänsä aikana monet ihmiset tuntemaan paljon erilaisia tunteita. Mielestäni se on kaunis lahja, jos pystyy saamaan ihmisille hyvän olon ja tuntemaan positiivista sekä hyvää viestiä, joten mielestäni hän on erittäin hyvä esimerkki minulle. 

Laulajana klassisen musiikin saralla elämä on hyvin kurinalaista: Bocellin on treenattava jatkuvasti, noudatettava tiettyä ruokavaliota, mentävä aina nukkumaan tiettyyn aikaan ja vältettävä alkoholin käyttämistä. Bocelli vertaa tarkkaan määriteltyä arkeaan huippu-urheilijan päivärytmiin. 

Ruokavalion lisäksi erityisen tärkeää on se, milloin syö: noin 4–5 tuntia ennen konserttia Bocelli ei voi kertomansa mukaan syödä enää mitään. 

– Yleensä syön lounaan, enkä tarvitse ruokaa ennen esitystä, ja yritän jättää illallisenkin väliin. 

– Jos olen tosi nälkäinen konsertin jälkeen, yritän syödä vaikka pelkästään riisiä, jotain kevyttä, jotain helposti sulavaa. Ja sitten, jos syön konsertin jälkeen, yritän päästä vielä illalla juoksumatolle, jotta ruoka sulaisi helposti ja nopeasti. 

Lue myös:

    Uusimmat