Mainos

Analyytikko: Nokian tulevaisuus kysymysmerkki

Nokia kertoo tänään iltapäivällä loka-joulukuun tuloksensa. Tuloksessa on viimeistä kertaa mukana puhelinliiketoiminta. Analyytikon mukaan Nokian tulevaisuuden arviointi on hankalaa.

Pohjola Marketsin Nokia-analyytikko Hannu Rauhala arvioi, että Nokia maksaa tuloksestaan nyt myös osinkoa. Viime keväänä Nokia ei kehnon tuloksensa takia maksanut osinkoa lainkaan. 

– Nokian kassavirta on parantunut organisaatiomuutoksen ja puhelinliiketoiminnan myynnin myötä. Arvioisin, että osinko voisi olla 20 sentin paikkeilla osakkeelta, sanoo Rauhala.

Strategiasta tietoa lähiaikoina

Nokian tulevaisuuden arviointi on Rauhalan mukaan hankalaa. Nokia on lähdössä liikkeelle uudelta pohjalta, johon eivät enää kuulu puhelimet.

– Nokia ei ole avannut vielä uutta strategiaansa. Se on toistaiseksi suurin epävarmuutta aiheuttava tekijä, kun ei tiedetä mihin yhtiö on pyrkimässä. Myöskään toimitusjohtajaa ei ole valittu, joten monta kysymystä on ilmassa.

Rauhala arvioi, että Nokia julkistaa ainakin osia strategiastaan nyt ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Toimialamuutoksen myötä yhden neljänneksen painoarvo tuloksessa vähenee.

– Nokian toimialan muutoksen myötä muuttuu myös tuloksen muodostuminen. Matkapuhelimet olivat kuluttajaliiketoimintaa, jossa neljänneksen luvut antoivat suuntaa siitä, mihin suuntaan yhtiön kannattavuus on kehittymässä. Nyt Nokiasta tulee verkkoyhtiö, jossa neljännesten välinen heilahtelu tuloksessa voi olla suurta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tulostarkastelun aikajänne pitenee tulevaisuudessa. Esimerkiksi ruotsalainen Ericsson on luopunut neljännestulosten seuraamisesta kokonaan, toteaa Rauhala.

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.