Mainos

Analyytikko: Nokian osake saattaa nousta reippaasti

Matkapuhelinvalmistaja Nokian osake mietityttää niin analyytikoita kuin sijoittajiakin. Sijoitusyhtiö Morningstarin analyytikko Brian Colello on luonut skenaarion Nokian kolmesta tulevaisuuden eri suunnasta.

Kaikkein optimistisimman näkemyksen mukaan Nokian osake saattaa nousta jopa 7,7 euroon vuoteen 2016 mennessä. Nyt Nokian osakkeen arvo on kahden euron tietämillä.

Hurja nousu vaatisi Colellon mukaan Windows-puhelimien hurjaa myyntikasvua. Hänen mukaansa Nokian pitäisi myydä 150 miljoonaa Windows-puhelinta vuonna 2016, mikäli sijoittajat voisivat haaveilla reippaasta osakkeen noususta. Toisekseen Colello odottaa, että liikevoitto nousisi lähelle kymmentä prosenttia.

Kaikkein todennäköisimmässä vaihtoehdossa Colello arvioi, että tämä ja ensi vuosi ovat Nokialle vaikeita. Tässä vaihtoehdossa Nokia kuitenkin selviää raskaasta siirtymisestään Windows-ympäristöön ja kykenee tuottamaan pitkällä tähtäimellä maltillisen hyvää tulosta. Hän arvioi, että Nokia voisi myydä tässä todennäköisimmässä vaihtoehdossa 75 miljoonaa Windows-älypuhelinta vuonna 2016.

– Vuodet 2014-2016 olisivat näin maltillisesti voitollisia, Colello kirjoittaa.

Nokia saatetaan myydä osina

Entä, jos kaikki menee pieleen? Kaikista pessimistisimmässä vaihtoehdossa Colello odottaa, että Windows-älypuhelinten myynti kasvaa vuoteen 2016 mennessä vain 50 miljoonaan kappaleeseen.

Vaikka Nokia saisi rahaa patenttisopimuksista, söisivät älypuhelinbisneksen tappiot muiden yksiköiden voitot, Colello arvioi. Hänen mukaansa Nokia ei menisi kuitenkaan konkurssiin asti. Colello arvioi, että puhelinvalmistaja myytäisiin tällaisessa tapauksessa osina kiinnostuneille ostajille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.