Ampumahiihtokuningas Martin Fourcade lataa suoraan: Olen varma, että osa urheilijoista käyttää dopingia

Asiantuntija: Huippu-urheilusta tulee aiempaa puhtaampaa 2:04
Videolla uutinen huippu-urheilun dopinginkäytöstä viime maaliskuulta.

Viime vuosina miesten ampumahiihtoa hallinnut ranskalaistähti Martin Fourcade on jakanut varsin suoria kommentteja dopingin tiimoilta.

Doping on noussut ampumahiihtopiireissä jälleen huulille, kun Itävallan poliisi on tutkinut viiden venäläisen ampumahiihtäjän ja viiden joukkueenjohtoon kuuluvan jäsenen osallisuutta epäiltyihin dopingrikoksiin, jotka tapahtuivat sen mukaan vuoden 2017 MM-kisoissa Hochfilzenissä. 

– Nyt on kyse vasta tutkinnasta. Kun tutkinta on käynnissä, ketään ei voi syyttää. Kun poliisilla on faktat, he jatkavat tutkintaa. Me elämme maailmassa, jossa ketään ei voi syyttää ilman kovia todisteita. Toistaiseksi meille ei ole osoitettu todisteita, Fourcade sanoi venäläislehti Championatin mukaan.

Fourcade muistutti, ettei hän tiedä tarkemmin, mikä on tällä kertaa venäläisten osalta totuuden laita. Mutta:

– Voin sanoa, että dopingin käyttö yleisesti ei ole loppunut Sotshin olympialaisten (2014) jälkeen. En puhu erityisesti Venäjästä, mutta olen varma, että osa urheilijoista käyttää yhä kiellettyjä aineita, Fourcade paalutti.

Fourcade sijoittui perjantaina maailmancupin pikakilpailussa Itävallan Hochfilzenissä toiseksi Norjan Johannes Thingnes Bön jälkeen. Fourcadella on uraltaan vyöllään muun muassa viisi olympiakultaa, 11 maailmanmestaruutta ja seitsemän perättäistä maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat