Ammuskelusta epäilty mies sai Espanjassa eutanasian ennen oikeudenkäyntiä – uhrit vastustivat

Espanjassa neljän ihmisen haavoittamisesta epäilty asemies kuoli avustetusti eilen, kertoo miehen asianajaja. Vartijana työskennellyt romanialaismies ampui viime joulukuussa Tarragonassa kollegoitaan ja yhtä poliisia, ja hänen oli määrä olla oikeudessa murhan yrityksestä.

Ampumisen yhteydessä epäiltyä ammuttiin selkärankaan, minkä seurauksena hän halvaantui ja hänet toimitettiin vankisairaalaan Terrassaan. Heinäkuussa tuomari linjasi, että epäillyllä on oikeus päättää elämänsä.

Epäilty oli kertonut tuomarille olevansa alaraajahalvaantunut ja ettei hän voi esimerkiksi liikuttaa vasenta käsivarttaan tai tuntea rintaansa.

Epäilty oli aiemmin kertonut mediassa, että hänen työnsä oli ollut "helvetillistä". Lisäksi hän oli syyttänyt pomoaan rasismista.

Ampumisen uhrien asianajajat vastustivat päätöstä. Heidän mukaansa uhrit eivät vastusta eutanasiaa vaan sen tapahtumista ennen oikeudenkäyntiä.

Espanja laillisti eutanasian viime vuoden kesäkuussa. Virallisten lukujen mukaan eutanasiatapauksia on sen jälkeen ollut vajaat 200.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja