Ammuskelu McDonald'sin pihalla Helsingissä viikonloppuna – Poliisi: "Epäilemme, että liittyy katujengien vihanpitoon"

Mikä erottaa katujengit perinteisistä rikosllijengeistä? Ilmiö on uusi ja vakava, sanoo syyttäjä 9:01
Mikä erottaa katujengit perinteisistä rikosllijengeistä? Ilmiö on uusi ja vakava, sanoo syyttäjä.

Helsingin poliisi tutkii Vuosaaressa tapahtunutta epäiltyä murhan yritystä. 

Epäilty rikos tapahtui Kaivonkatsojantiellä McDonald'sin pihalla perjantain ja lauantain välisenä yönä 4. kesäkuuta kello yhden jälkeen.

Poliisi epäilee teosta 23- ja 18-vuotiaita miehiä. Asianomistajat ovat 19- ja 20-vuotiaat miehet.

– Alustavien selvitysten perusteella poliisi epäilee, että tapaus liittyy kahden katujengin välienselvittelyyn ja vihanpitoon. Poliisi ei kerro ryhmien nimiä, koska jengien tavoitteena on julkisuuden saaminen, poliisi tiedottaa.

Helsingin poliisi muistuttaa, että se on useaan otteeseen kertonut julkisuudessa, että jengien kynnys käyttää ampuma-asetta on madaltunut viime aikoina.

– Pienikin erimielisyys voi johtaa ammuskeluihin tai muunlaiseen raakaan väkivaltaan, poliisi jatkaa.

Murhan yrityksen selvittäminen alkoi, kun kaksi autoilijaa ilmoittivat Vuosaaressa päivystävälle poliisipartiolle, että pikaruokaravintolan pihassa ammutaan. Useita partioita saapui ampumispaikalle. 

Uhrit kertoivat partioille, että heitä kohti oli ammuttu hetki sitten. He olivat hakeneet ruokaa ja seisoneet sen jälkeen parkkipaikalla, kun heidän kohdalleen oli pysähtynyt epäiltyjen auto. Epäillyt ja 19-vuotias uhri keskustelivat hetken. 

Auto alkoi ajaa poispäin lyhyen sananvaihdon jälkeen. Tällöin toinen epäillyistä ampui apukuskin paikalta useita laukauksia kohti asianomistajia, jotka olivat vierekkäin. Heidän kaverinsa seisoi hieman kauempana. Laukaukset eivät osuneet keneenkään.

– Paikalla oli jonkin verran ihmisiä, jotka jonottivat pikaruokaravintolaan. Poliisi pyytää heiltä ja muilta todistajilta havaintoja tapahtumista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Lindholm

Poliisi sai epäillyt tekijät kiinni Vuosaaressa pian murhan yrityksen jälkeen. Autossa ei ollut muita. Poliisi löysi autosta luvattoman aseen, minkä takia miehiä epäillään myös ampuma-aserikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat