Ammattikoulun ryhtiliike opiskelijoilleen: Tarjoaa aamupuuron jokaiselle ilmaiseksi – "jos ei ole aamulla vatsa täynnä, niin jaksaa ehkä tunnin"

2:06

Ammattioppilaitokset ovat alkaneet osassa maata tarjota opiskelijoille ilmaista aamupuuroa. Puuron avulla yritetään torjua kouluväsymystä.

Ilmaisen puurolautasen taustalla on kouluterveyskysely, jonka mukaan yli puolet oppilaista nukkuu liian vähän, jättää aamiaisen väliin ja kärsii aamupäivisin väsymyksestä. Aamupuurosta on saatu hyviä kokemuksia.

Kokkolassa asuva Jere Siermala tulee koulun bussilla tunnin ajomatkan päästä. Koulu alkaa kahdeksalta, mutta hän ehtii syödä puuron ennen sitä:

– Jos tulee vähän kauempaa, eikä ehdi syödä, niin on hyvä, että on puuroa täällä, Siermala kehuu MTV Uutisten haastattelussa.

Pesurumban säästöt käyttöön

Kokkolan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus kertoo, että puuron avulla opiskelijat jaksavat opiskella lounaaseen asti.

– Jos ei ole aamulla vatsa täynnä, niin jaksaa ehkä tunnin, ja yhdeksältä sitten loppuu vireys. Pitäisi kuitenkin jaksaa yhteentoista tai kahteentoista, Purontaus kertoo.

Kokkolassa aamupuuroon saatiin rahat luopumalla tarjottimien käytöstä: Nyt 2000 tarjottimen pesurumban poistumisella maksetaan puuro.

– Resurssi laitetaan nyt puuropadan ja lautasten pesuun, rehtori kehuu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja