Mainos

Ameria pitkään johtanut Talermo saa lähtiessään miljoonien eropaketin

Maailman suurin urheiluvälineiden valmistaja Amer Sports hakee uutta energiaa palkkaamalla uuden vetreän toimitusjohtajan. Yhtiötä toistakymmentä vuotta johtanut Roger Talermo saa lähteä, tosin muhkean kultaisen kädenpuristuksen saattelemana.

Vetovastuun Amer Sportsista ottaa ensi vuoden aprillipäivänä 43-vuotias Heikki Takala, jonka Amerin etsintäpartio löysi monikansallisen kulutustavarayhtiö Procter&Gamblen uumenista.

Tätä nykyä Genevessä Sveitsissä asuva Takala on tuntematon kyky suomalaisessa talouselämässä. Hänestä on vaikea löytää edes valokuvaa. Takala toimii tällä hetkellä Procter&Gamblen kauneudenhoidon ammattilaistuotteiden kaupallisena johtajana.

Amer Sportsin hallituksen puheenjohtaja Anssi Vanjoki kertoo, että Takala on hankkinut 17 vuoden kokemuksen P&G:ssä. Vanjoen mukaan Takalalla on valtava kokemus erilaisten tavaramerkkien liittämisessä ja sulauttamisessa emoyhtiöön.

P&G:n tuotemerkkeihin kuuluu suomalaiskuluttajallekin tuttuja sampoita, ripsivärejä ja muita kauneudenhoitotuotteita sekä kodin siivousaineita.

Vanjoki ei halua kertoa, kuinka kauan Talermon seuraajaa etsittiin eikä edes sitä, milloin Talermo itse sai kuulla asiasta.

- Se jääköön minun ja Rogerin väliseksi asiaksi, Vanjoki tyytyy kommentoimaa.

Miljoonapotti mukaan

Talermo on ollut yksi Suomen parhaiten ansaitsevista yritysjohtajista. Viime vuoden verotietojen mukaan hän ansaitsi lähes 1,2 miljoonaa euroa, vaikka hänen tulonsa kutistuivat lähes kolmannekseen edellisvuodesta.

- Johtajasopimuksen mukaisesti Talermolla on kuuden kuukauden irtisanomisaika ja hän saa lähtiessään kahden vuoden peruspalkan, Vanjoki kertoo.

Joten ensi juhannuksena Talermo kuittaa ainakin 2,5 miljoonaa euroa.

Talermon puolen vuoden irtisanomisaika päättyy juhannuksena, ja kevään ajaksi hän siirtyy erityistehtäviin. Vanjoki muotoilee asian niin, että Talermo on johdon ja hallituksen käytettävissä, jos tehtäviä löytyy.

Talermo on johtanut Amer Sportsia vuodesta 1996. Yhtiö tunnetaan muiden muassa Atomic- ja Salomon-laskettelusuksista, Wilsonin tennismailoista, Precor-kuntosalilaitteista ja Suunnon kompasseista.

Niiden kaikkien myynti on kärsinyt taloustaantumasta, ja erityisissä vaikeuksissa ovat olleet kuntosalilaitteet. Parin vuoden aikana yhtiö on antanut kahdeksan tulosvaroitusta.

Talermon ero tyydytti sijoittajia, sillä eroilmoituksen jälkeen Amer Sportsin osake lähti tukevaan nousuun, jossa se pysytteli vielä iltapäivällä.

Viime vuoden marraskuussa Talermo valittiin uudelleen Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Olympiakomitean mukaan Talermo on valittu luottamustehtävään yksityishenkilönä eikä ero Amer Sportsista vaikuta hänen asemaansa. Olympiakomiteassa Talermon kausi on näillä näkymin päättymässä vuoden 2012 Lontoon olympiakisojen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 22.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.