Mainos

Älypuhelimen lataaminen mullistuu viimein: Muutamassa minuutissa täyteen latautuva akku markkinoille jo ensi vuonna?

Älypuhelimille tarkoitettu "superakku" mullistaisi luurin käyttämisen kokonaan.

Älypuhelinten akkujen lataaminen on nykyään työlästä hommaa, sillä harvan luurin akku kestää vuorokautta kauemmin. Näin siis, jos kuuluu ahkerimpien puhelinkäyttäjien joukkoon.

Ensi vuonna markkinoille saatettaisi kuitenkin saada viimein akku, joka latautuu täyteen kapasiteettiinsa viidessä minuutissa.

Teknologia esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015. Takana on israelilainen startup-yritys StoreDot. Yrityksen toimitusjohtaja Doron Myersdorf kertoi BBC:lle, että akun tuotannon odotetaan alkavan alkuvuodesta 2018.

Akkuvalmistaja ei ole kuitenkaan paljastanut, missä älypuhelimissa akkua tultaisiin näkemään eli mitkä puhelinvalmistajat ovat tehneet yrityksen kanssa sopimuksen akun käytöstä.

StoreDot ei ole ainut uudenlaista akkuteknologiaa kehittävä yritys. Toistaiseksi markkinoille ei ole kuitenkaan lupailta ainakaan näin nopealla aikataululla muita ”superakkuja”, jotka mullistaisivat viimein akkujen lataamisen nykyisestä.

Brittiläisen tutkimusyhtiö CCS Insightin analyytikko Ben Wood kuitenkin toppuuttelee BBC:n artikkelissa innokkaimpia, sillä hänen mukaansa superakkuihin liittyy olennaisia ongelmia.

Esimerkiksi älypuhelimen kuumeneminen vaikuttaa aina myös akun tehokkuuteen. Wood kuitenkin toteaa, että jos joku kykenee ratkomaan laitteisiin liittyvän ongelman, saattaisi teknologia helposti mullistaa lataamisen kokonaan.

StoreDot esitteli viime viikolla Berliinissä viidessä minuutissa latautuvan sähköautoakun. Yksi latauskerta riittäisi lähes 500 kilometrin matkalle.

Lähde: BBC

***

0:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.