Alyona kertoo MTV:lle, miksi perui yli 6 000 euron muumimukikaupat – huijarisyytökset satuttavat: "Minulla on kuulemma tekohampaat ja peruukki päässä"

0:58
Harvinainen Vilijonkka-muki myytiin 6 100 eurolla, mutta kaupat peruttiin.

Harvinaisen muumimukin huutokaupasta 6 100 eurolla itselleen hankkinut nainen perui kaupan mukista löytyneen hiusmurtuman vuoksi.

Aiemmin tänään uutisoitiin maailman kenties harvinaisimmaksi muumimukiksi tituleeratun Vilijonkka-muki palaavan aiemmalle omistajalleen.

Peräti 6 100 euron kauppahinta palautetaan mukin huutokaupassa ostaneelle maskulaiselle Alyona Juntuselle. Mukia myytiin viikonloppuna runsaasti huomiota saaneessa huutokaupassa Turengissa.

Harvinaisen mukin viikonloppuna ostanut Juntunen otti yhteyttä Huutokauppakeskus Turengin toimitusjohtaja-meklari Petri Vuoriseen sunnuntaina puolen päivän aikaan.

Mukista oli löytynyt hiusmurtuma, jota huutokauppa ei ollut havainnut. Juntunen ehdotti kaupan purkua.

"Ihmisiähän me kaikki ollaan"

Kauppa purettiin yhteisestä sopimuksesta ja rahat palautettiin Juntuselle. Muki on palautunut nyt aiemmalle omistajalleen.

– Se ei mennyt ihan niin kuin olisin kuvitellut. Ihmisiähän me kaikki ollaan. Kukaan ei huomannut hiusmurtumaa, en edes minä itse paikan päällä, Alyona Juntunen kertoo MTV:lle.

– Hiusmurtuma laski mukin arvoa ja keräilen vain priimakuntoisia mukeja. Huutokaupalle annan kympin arvosanaksi palvelusta, sillä sain rahat takaisin.

Juntusella on kotonaan 500 harvinaisen muumimukin kokoelma. Hän kertoo olleensa aluksi pettynyt kaupan peruuntumiseen.

– Olen eniten pettynyt siitä, etten saanut sitä mukia kokoelmaani. Aina ei voi voittaa.

Sosiaalisessa mediassa Alyona Juntusta on syytelty kaupan peruuntumisen jälkeen muun muassa huijariksi.

– Kyllä. Olen saanut kuulla olevani huijari, läski, minulla on kuulemma tekohampaat ja peruukki päässä. Ihmiset osaavat olla ilkeitä. Mieli ei ainakaan ole parantunut tällaisten kommenttien myötä, Juntunen kertoo.

– Tällaisten kommenttien myötä ajattelin, että en tänään enää vastaa kenenkään viesteihin tai puheluihin enkä soita kenellekään takaisin. Päätin kuitenkin, että voin puhua asiasta.

"Täysin paikkansapitämättömiä asioita"

Myös Juntusen yksityiselämää on "ronkittu".

– Minusta puhutaan täysin paikkansapitämättömiä asioita. Kirjoitin aiheesta jopa Facebookissa, siitä, miten tuollaisista kommenteista on tullut paha mieli. Kiusaaminen on Suomessa aikamoinen ongelma, Juntunen sanoo.

Alyona Juntunen aikoo mennä lähitulevaisuudessa uudelleen Huutokauppakeskus Turengin huutokauppoihin.

– Minulta löytyvät kaikki mahdolliset muumimukimallit, joten harvinaiset mukit kiinnostavat. Aion kyllä ottaa oman suurennuslasin mukaan, Juntunen naurahtaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja