Alusvaatteistaan tunnettu Victoria's Secret alamäessä – viimeisimmällä muotinäytöksellä historiallisen vähän katsojia

Alusvaate- ja hajuvesiketju Victoria's Secret joutuu karsimaan toimintojaan ja sulkemaan 53 myymälää eri puolilla maailmaa, kertoo ruotsalainen Dagens Handel.

30 myymälää on jo suljettu.

Etenkin nuorten naisten suosiossa ollut ketju on tunnettu supermalleja ja maailmantähtiä esittelevistä muotinäytöksistään ja vaaleanpunaisesta värityksestään.

Nyt suuren yleisön suosio on hiipumassa. Tuorein mallistoa esittelevä live-esitys keräsi yleisöä vähemmän kuin koskaan yrityksen historiassa.

Ketjun myynti laski seitsemän prosenttia viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Toimitusjohtaja Jan Singer lopetti tehtävässään marraskuussa.

Onko brändi aikansa elänyt?

Victoria's Secret-ketjun toimintapa on arvostelijoiden mielestä aikansa elänyt.

Pienissä pitsipukineissa esittäytyvät mallit ja ylitsepursuavat esitykset sopivat huonosti aikaan, jolloin monet muut muotiyritykset ovat ottaneet osaa #metoo-liikkeeseen, joka on havahduttanut maailman huomiota seksuaaliseen häirintään.

Alan kilpailu on lisääntynyt, ja monet ovat vaihtaneet uusien yritysten tai isojen ketjujen asiakkaiksi.

Osakekurssi laskenut 40 prosenttia viime vuonna

Ketjun emoyhtiön L Brandsin osake laski seitsemän prosenttia viimeisen neljänneksen tuloksen julkistuksen jälkeen. Viime vuonna yhtiön osakekurssi on laskenut 40 prosenttia.

L Brandsilla on muitakin vaatemerkkejä.

Suomessa on kolme Victoria’s Secret-myymälää: Helsingin Forumissa, Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Viking Linen aluksilla, joista Grace-laivalla on hajuvesien lisäksi alusvaatteita.

Ruotsissa myymälöitä on kahdeksan.

Lue myös:

    Uusimmat