(Alumiinisen) katon maalauksesta

Haluaisimme maalata alumiinisen ulkokattomme ruskeaksi ja olemme kuulleet huhuja, että alumiinista kattoa ei voi maalata. Pitääkö tämä paikkansa ja jos ei niin minkälaista maalia pitäisi hankkia ja mitä pohjatöitä pitäisi tehdä?

Ulkokattonne saattaa olla alumiinipinnoitettu pelti, jota oli aiemmin saatavissa. Tätä ei enää tuoda maahan. Näin ollen saattaakin olla, että kattonne on mahdollisesti galvanoitu pelti.

Jos se kuitenkin on alumiinipinnoite, tässä tosiaankin saattaa tulla ongelmia. Kannattaa ensin kokeilla tarttuvuutta ja pysyvyyttä pienelle alalle.

Ensimmäiseksi rapsitaan vanha hilseily ja mahdollisen ruoste pois. Tämän jälkeen pinta pestään esimerkiksi Panssaripesu-nimisellä aineella tai Teknoksen tuottamalla Peltipesu-aineella. Ja tämän jälkeen kunnon huuhtelu.

Ruosteisiin paikkoihin laitetaan pohjamaali, esimerkiksi Panssari tai Kirjo. Tarkemmat ohjeet voi kysyä paikallisesta rauta- tai maalikaupasta. Yleisesti maaliohjeita saa edellä mainitun toimittajan lisäksi mm. Tikkurilan maalitehtaan neuvontapalvelusta.

Jos katto on tehty galvanoidusta pellistä, sen tulee hapettua ensin vuoden tai pari. Tämän jälkeen voidaan pinta maalata.

Vinkkejä ja tuotetietoja löydätte sivulta http://www.tikkurila.fi/paints.jsp?cid=katto .

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja