Altistiko Trump muita? Näiden päättäjien seurassa koronaan sairastunut presidentti on viime päivinä ollut

0:28
Trump solvasi presidentinvaalitentissä vastaehdokastaan Joe Bidenia maskin käytöstä: "En pidä maskia kuten hän". Katso video.

Presidentti Donald Trumpin koronatartunta sekoittaa pakkaa Yhdysvalloissa. Viime päivien aikana Trump on tavannut useita korkea profiilin päättäjiä, ja kysymys kuuluukin, onko koronavirustartunnan saanut presidentti altistanut taudille muita. 

Vaalikampanja pyörii täydellä teholla ja Trumpilla on takanaan kiireinen viikko. Siispä presidentille on kertynyt lukuisia kohtaamisia arvovaltaisten yhdysvaltalaispoliitikkojen kanssa. Kohtaamiset on listannut Britannian yleisradioyhtiö BBC

Maanantaina Trump piti lehdistötilaisuuden Yhdysvaltain strategiasta koronatestaamisessa Valkoisen talon edustalla. Paikalla olivat ainakin varapresidentti Mike Pence, sosiaali- ja terveysministeri Alex Azar ja opetusministeri Betsy DeVos. Pence on kertonut käyneensä koronatestissä ja että tulos oli negatiivinen.

Tiistaina Trump osallistui televisotenttiin yhdessä demokraattien presidenttiehdokas Joe Bidenin kanssa. Sen lisäksi paikalla oli useita Trumpin avustajia, kuten Valkoisen talon kansliapäällikkö Mark Meadows, vaalikampanjan strategisti Jason Miller ja poliittinen neuvonantaja Stephen Miller.

Kaikki hänen lapsensa ja heidän kumppaninsa osallistuivat tiistaipäivän ohjelmaan yhdessä Trumpin kanssa. Silminnäkijöiden mukaan kenelläkään heistä ei ollut maskia.

Viikon aikana Valkoisessa talossa on vieraillun myös Trumpin ehdokas Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi, tuomari Amy Coney Barret.

The New York Timesin tietojen mukaan Trump osallistui viikon aikana myös kampanjatilaisuuteen ja yksityiseen varainhankintatilaisuuteen Minnesotassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja