Alonso vihjaa F1-paluusta: "Täysi kausi mahdollinen 2020"

F1-sarjan tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa ainakin toistaiseksi hyvästelevä McLaren-kuljettaja Fernando Alonso myöntää paluun sarjaan olevan välivuoden jälkeen mahdollista.

Alonso on avoimesti kritisoinut kuninkuusluokan nykytilaa. Tuplamestarin mielestä sarjassa keskitytään yllätysmomentin puuttuessa itse kilpailun sijaan liikaa radan ulkopuolisiin tapahtumiin.

– Voin kirjoittaa ehkä pienin muutoksin ylös seuraavan kisan 15 ensimmäistä sijaa. Minun on vaikea hyväksyä sitä, miten ennalta-arvattavaksi sarja on muuttunut. Uskon löytäväni enemmän mielihyvää muista kilpasarjoista, Alonso kritisoi formulasarjaa aiemmin speedweek.comille.

Formula ykkösten ohella täysi kausi WEC-sarjassa Toyotan kuljettajana on pitänyt Alonson kiireisenä. Tulevaisuudensuunitelmistaan espanjalainen ei ole tarjonnut tarkkoja tietoja, mutta antamastaan kritiikistä huolimatta hän ei halua polttaa peruuttamatomasti siltoja kuninkuusluokan kanssa.

– Luvassa on pari muutakin haastetta kuin Indianapolis 500. Ensi vuonna haluan hieman ladata akkujani, mutta 2020 on tietenkin mahdollista ajaa täysi kausi IndyCaria, täysi kausi formula ykkösiä tai täysi kausi jotain muuta sarjaa, Alonso kommentoi uutistoimisto Xinhualle.

Lue myös:

    Uusimmat