Alonso kiitteli Vettelin ajovirhettä ja taktiikkakömmähdystä

Ferrarin Fernando Alonso oli mielissään siitä, että Red Bullin Sebastian Vettel teki Singaporen GP:n varikkokäyntinsä hänen kanssaan samalla kierroksella.

Yllättävän ratkaisunsa johdosta Vettel käytännössä menetti mahdollisuuden yrittää Alonson ohittamista varikkokäyntien yhteydessä.

- Kun näin Sebastianin tulevan varikolle samanaikaisesti, oli se hyvä uutinen minulle. Normaalisti sijoitukset pysyvät samoina samanaikaisilla varikkokäynneillä. Sillä ajatuksella meidän taktiikkamme oli laadittu, Alonso kiitteli Red Bullin ratkaisua.

Alonso kiitteli myös Vettelin aika-ajossa tekemää ajovirhettä, jonka johdosta paalupaikka lipsahti espanjalaiselle.

- Kutsuin paalupaikan saamista pääsiäisyllätykseksi, Alonso paljasti.

Kärkipaikalla koko kisan ajanut Alonso ei ollut erityisen huolestunut Vettelin asettamasta uhasta, vaikka saksalainen roikkui Ferrarin kannassa.

- Kyse ei ollut niinkään Sebastianin asettamasta paineesta, koska tiesimme, että tällä radalla ohittaminen on vaikeaa. Kyse oli siitä, että säilytin keskittymiseni, en osunut seinään enkä ottanut liikaa riskejä. Yritin myös olla erittäin varovainen kierroksella ohitettavien kanssa, koska heistä aiheutui ongelmia, Alonso selvitti.

Lue myös:

    Uusimmat