Alma Hätönen irtisanoutui radiosta viime syksynä – kiireinen työtahti vei voimat: "Oli pakko ottaa hengähdystauko"

Alma Hätönen pohti pitkään alastonkuvansa julkaisua – taustalla pelko somen raadollisuudesta 1:00
Alma Hätönen pohti pitkään alastonkuvansa julkaisua – taustalla pelko somen raadollisuudesta

Alma Hätönen aikoo ottaa tämän vuoden rauhallisemmin työrintamalla.

Juontaja Alma Hätönen rakentaa parhaillaan miehensä, näyttelijä Jaakko Ohtosen kanssa yhteistä taloa. Hätönen on huomannut rakennusprojektin aikana, että hommaa riittää ja kaikki ei suju aina suunnitelmien mukaan.

– Se käy melkein täyspäiväisestä työstä, vaikka on ammattilaiset ja arkkitehdit. Koko ajan pitää olla puhelimen päässä, tehdä valintoja ja selvittää asioita. Jos asiat menevät niin kuin on suunniteltu, pääsemme loppukesästä tekemään maanrakennustöitä ja perustuksia. Ja jos se on vuoden päästä kesäksi valmis, se on ihanaa, mutta askel kerrallaan, Hätönen kertoi kuntokeskus Fressin tapahtumassa.

Viime vuosi oli Hätöselle kiireinen, sillä hän kuvasi samaan aikaan tv-ohjelmia ja juonsi radiokanava Hitmixin aamuissa. Lopulta hän teki haikean päätöksen ja irtisanoutui radiosta.

– Se oli välttämätöntä ja minusta tuntuu, että se on ollut hyvä päätös. Se oli aika raju vuosi, mutta hieno vuosi ammatillisesti. Tavallaan kaikki haaveet toteutuivat ja olen siitä hirveän kiitollinen. Nyt oli vain pakko ottaa pikku breikki ja laittaa oman elämän palikoita paikoilleen.

– Koen, että tällaiset päätökset muhivat aika pitkään taustalla ja kun niiden aika on, ne tulee nopeasti. Luotan omaan intuitioon ja sitä on kuunneltava.

Hätönen kertoo, että tänä vuonna hänellä on tulossa upeita juttuja, joista ei voi vielä puhua. Hän on myös ottaa tämän vuoden rauhallisemmin kuin viime vuoden ihan tarkoituksella. Juontaja haluaa keskittyä mieheensä, joka oli vuoden kuvausreissulla sekä koiraan.

– Olen miettinyt, oliko se loppuun palaminen. Koin, että olin lähellä uupumista. En kuitenkaan halua leikitellä diagnoosilla. Minulla oli sellainen tilanne, että oli pakko ottaa hengähdystauko ja priorisoida omaa elämää. Työ on ihanaa, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että se ei voi olla elämän tärkein asia.

Lue myös:

    Uusimmat